subota, 17. rujna 2011.

Budućnost slavila u još jednoj "triler" završnici

Budućnost je danas na "Gradskom" stadionu u Banovićima savladala Vitez sa 2:1.Strijelac oba gola za Budućnost bio je danas sjajni Muhamed Muminhodžić.


U prvom poluvremenu Budućnost je bila dominantnija,te imala više od igre.No,prvi do prednosti su došli gosti kada su nakon jedne brze kontre uspjeli savladati Husića za 0:1.Istina Husić je prvi šut odbranio,no pri drugom pokušaju je bio nemoćan.Do kraja poluvremena Budućnost je i dalje bila bolja,no gola nije bilo.

U nastavku susreta Budućnost krenula još agresivnije i jače u želji da dođe do nove pobjede.To im se isplatilo 20-ak minuta prije kraja,kada je nakon velike gužve pred golom Viteza Muminhodžić pogodio za izjednačenje.Poslije pogodka Budućnost nije posustala,nego krenula još jače.Za veliku radost domaćih navijača pogodio je Muminhodžić svojim 2. golom na utakmici,Muminhodžić je ovog ljeta stigao iz Priluka.Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je zasluženih 2:1 za Budućnost.Budućnost se ovom pobjedom probila na 3. mjesto,sa 4 boda zaostatka za prvoplasiranim Rudarom.
Treba još napomenuti da je sudija Stojić Dragan bio jedina mrlja na ovom meču.Dosta velikih grešaka je napravio i u više navrata oštetio Budućnost.Dok su najsvjetlija tačka na utakmici bili domaći navijači Ljumani,njih oko 50-ak su pružali gromoglasnu podršku domaćim igračima,te su možda i najzaslužniji za ovu pobjedu.

U narednom kolu ekipa Budućnosti ide u goste Gradini iz Srebrenike,to će biti ujedno i derbi kola.









Nema komentara:

Objavi komentar