subota, 8. listopada 2011.

Miroljubivi remi u Banovićima

Danas je na "Gradskom" stadionu u Banovićima odigrana utakmica 9. kola Prve lige FBiH između Budućnosti i Čapljine.Susret je završen miroljubivim rezultatom 0:0.


Budućnost je susret počela u slijedećem sastavu:Husić,Čergić,Čolić,Čamrković,Kovačević,Smajić,Sarajlić,Imamović,Salibašić,Mujić i Sliško.Dok su u nastavku susreta priliku dobili Pirić,Muminhodžić i Kavazović.


Čapljina već na samom početku susreta pokazala da se nije došla braniti.Već na početku su imali jednu dobru priliku i više od igre.No,Banovićani su se ubrzo konsolidovali,te počeli sve više prijetiti golu Čapljine.Prvu priliku je imao Sliško,kada je se istakao golman Čapljine,koji je odličnom paradom spasio svoj gol.Nakon toga nizale su se šanse domaćina,ali bez uspjeha.Gosti su se do kraja prvog poluvremena fokusirali na kontranapade.Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 0:0.


U nastavku susreta Budućnost nešto bolja,no bez konkretnih prilika.Uglavnom se igralo na sredini terena.Nakon toga dolazi nekoliko odličnih prilika za gol,ali je sreća bila na strani gostiju iz Čapljine.Nakon velike gužve najprije Sliško,pa zatim i Muminhodžić nisu bili precizni.Gosti su i dalje bili fokusirani na kontranapade.To im se isplatilo kada je sjevnula kontra gostiju,a Kovačević ruši Vilu u svom kaznenom prostoru,te sudija Bajramović svira  čist jedanaesterac.No,Husić se istakao te odbranio penal Jusufbašiću.Do kraja Budućnost imala još nekoliko prilika za gol,ali do njega nije došla.Na kraju je ostalo može se reći najrealnijih 0:0.


U narednom kolu ekipa Budućnosti ide u goste UNIS-u.














Nema komentara:

Objavi komentar