subota, 12. studenoga 2011.

Kantonalni derbi pripao Bratstvu

Jedna od najzanimljivijih utakmica 14. kola Prve lige FBiH između Bratstva i Budućnosti,pripala je Gračanlijama,koji su slavili rezultatom 3:1.
Za Budućnost je ovo bio 6. ovosezonski poraz,sa kojim su Banovićani pali na 5. mjesto tabele,dok se Bratstvo 6. ovosezonskom pobjedom popelo na 7. mjesto tabele.

Prvi do vodstva došli su domaćini već u 5. minuti susreta kada Huseinbašić pogađa za 1:0.Budućnost do poravnjanja stiže u sudijskoj nadoknadi 1. poluvremena,kada rezervista Mujić pogađa za 1:1.Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku Bratstvo ubacuje u brzinu više u nastojanju da dođe do pobjede.Gračanlijama je to pošlo za rukom kada prvi strijelac Prve lige FBiH u 59. minuti postiže svoj 9. pogodak ove sezone i dovodi Bratstvo u vodstvo od 2:1.Bratstvo se nije zasutavilo na tome,te je Mujkić svojim 2. golom u 87. minuti susreta postavio konačan rezultat utakmice 3:1.

U narednom i posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Budućnost će na svom terenu ugostiti ekipu Branitelja iz Rodoča,dok Bratstvo gostuje u Čapljini gdje će odmjeriti snage sa istoimenom ekipom.

Vrijedi istaknuti i to da je Muhamed Mujić svojim današnjim pogodkom,postigao 7. gol u sezoni,te tako došao do samog vrha liste strijelaca Prve lige.

NK "Bratstvo"-FK "Budućnost" 3:1 (1:1),Gračanica 12.11.2011.
Huseinbašić 5',Mujkić 59',87' / Mujić 45'

Nema komentara:

Objavi komentar