subota, 2. lipnja 2012.

Pobjeda Budućnosti za oproštaj od domaće publike

Predzadnje 29. kolo Prve lige FBiH donijelo nam je Kantonalni derbi koji je igran danas u Banovićima između Budućnosti i Bratstva. Budućnost je na kraju došla do još jedne pobjede kojom se uoči posljednjeg kola nalazi 2. poziciji. Banovićani su slavili sa 2-0, a strijelci su bili Muris Pirić te Muhamed Mujić.

Već na samom početku susreta tačnije u 5. minuti Muris Pirić dovodi Budućnost u vodstvo, nakon odličnog gola iz slobodnog udarca. Nakon gola Budućnost i dalje imala terensku incijativu, te su domaći igrači stvorili nekoliko prilika pred golom golmana Bratstva, no bez uspjeha. Bratstvo od koga smo danas sasvim malo vidjeli nije se odmah uspjelo oporaviti od šoka zbog rano primljenog gola, te su djelovali dosta zbunjeno i nepovezano bez konkretnijih prilika pred golom Husića. Na odmor se otišlo pri minimalnom vodstvu Budućnosti.

U nastavku ponovo bolja igra Budućnosti, dok su se gosti nešto više otvorili u pokušaju da dođu do izjednačenja. I dalje konkretnije i bolje prilike je imala Budućnost, ali je u jeku domaćih napada Miloš Galin izašao sam pred golmana Budućnosti Husića koji sjajnom reakcijom brani njegov udarac. Nakon toga ponovo dominacija domaćeg tima, koja je urodila plodom kada je rezervista Muhamed Mujić pogodio za 2-0 nakon jedne greške gostujuće odbrane. Na kraju se ispostavilo da je to i konačan ishod ovog meča, a Budućnost je sasvim zasluženo upisala nova 3 boda sa kojim je ostala na 2. poziciji, te se pobjedom oprostila od domaće publike za ovu sezonu.
U narednom kolu Budućnost gostuje u Mostaru gdje će odmjeriti snage sa Braniteljom.

Budućnost: Husić, Kurtić, Kovačević, Čolić, Čamrković, Čergić, Sliško, Pirić, Delić, Osmanović i Suljić, dok su priliku još dobili: Ikanović, Mujić i Kavazović.

Budućnost je današnjom pobjedom došla na brojku od 4.320 minuta bez poraza na domaćem terenu u Prvoj ligi FBiH, a zadnji put je Budućnost na domaćem terenu poražena od Zvijezde 18.04.2008. rezultatom 0-1.






Nema komentara:

Objavi komentar