nedjelja, 19. kolovoza 2012.

Prva pobjeda Budućnosti u novoj sezoni

Budućnost je jučer na Gradskom stadionu u Banovićima u okviru 2. kola Prve lige FBiH ugostila ekipu Krajine iz Cazina te ubilježila zasluženu pobjedu. Banovićani su tokom cijelog meča bili bolji, imali incijativu i stvarali prilike pred golom Krajine, da bi na kraju konačan rezultat glasio 2-1. Strijelci su bili Anel Husić kojem je ovo prvijenac u dresu Budućnosti, te Muhamed Mujić, dok je za goste pogodio Armin Sinanović.

Od samog početka Budućnost krenula agresivno, te su već na samom početku zeleno-crni stvorili nekoliko izglednih prilika. Budućnost je stigla i do gola koji je poništen zbog navodnog ofsajda u kojem se našao Anel Husić. Samo nekoliko minuta kasnije sijevnula je kontra gostiju kada Sinanović izlazi sam pred Murisa Husića i pogađa za vodstvo Krajine. Ipak radost gostiju je kratko trajala jer je Budućnost ubrzo nakon primljenog gola stigla do izjednačenja preko A. Husića. Do kraja prvog poluvremena Budućnost imala još nekoliko izglednih prilika za gol, ali se rezultat nije mijenjao tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 1-1.
Na samom početku drugog poluvremena Mujić pogađa za vodstvo Budućnosti i na kraju će se ispostaviti konačan rezultat susreta. Do kraja susreta Budućnost imala još dosta izglednih prilika za gol, ali se ipak rezultat nije mijenjao. Mogla je Krajina na samom kraju susreta i do izjednačenja, no M. Husić je bio na visini zadatka.

Budućnost: M. Husić, Čergić, Kovačević, Ikanović, Čolić, Sliško, Imamović, Osmanović, Sarajlić, Mujić, A. Husić, dok su u nastavku priliku dobili Džinić, Kavazović i Lugavić.

U narednom kolu Budućnost gostuje u Velikoj Kladuši gdje se sastaje sa ekipom Krajišnika, a nakon toga slijedi još jedno teško gostovanje u Bihaću gdje će Budućnost snage odmjeriti sa trenutno vodećim Jedinstvom.



Nema komentara:

Objavi komentar