nedjelja, 18. kolovoza 2013.

Odlična premijera Budućnosti i 'petarda' u mreži Orašja

Ovog vikenda na rasporedu je bilo premijerno kolo Prve lige FBiH. Budućnost je na svom terenu ugostila novog/starog prvoligaša, ekipu Orašja. Na kraju je banovićki tim stigao do ubjedljive i lagane pobjede rezultatom 5-0.

Orašje koje je furiozno i ekspresno izborilo povratak u Prvu ligu nije pokazalo mnogo u ovoj utakmici, a budući da su ih netom prije početka sezone potresali stalni problemi lagana pobjeda Budućnosti je bila i očekivana. Banovićki tim ove sezone skrojio jednu dobru ekipu koja će biti konkurent za sami vrh. Ekipa nije doživjela mnogo promjena, klub su napustili Suljić i Karavdić, koji od ove sezone nose dres gračaničkog Bratstva, te Kurtić i Sliško koji su objavili kraj karijere. Njih dvojica će svoje fudbaslko znanje pokušati prenijeti na mlađe polaznike škole fudbala Budućnosti. U Budućnost su ovog ljeta stigli Trumić i Mahmutović, dok su se također u svoj matični klub vratili Slomić i Pirić, a nakon isteka suspenzije redovima banovićkog prvoligaša priključio se i Eldar Ikanović. Nekadašnji mladi reprezentativac BiH i velika nada bh. fudbala, no zbog relativno duge suspenzije nije mogao pokazati sve što zna i umije tako da je ovo sada za njega druga prilika, za koju se nadamo da će je iskoristiti na najbolji mogući način. Ubjedljiva pobjeda i dopadljiva igra Budućnosti sasvim sigurno su znak da će banovićki tim biti kandidat za sami vrh tabele.

Budućnost je već na samom početku susreta stigla do vodstva. Mrežu "Labudova sa Save" načeo je mladi Delić koji je pogodio već u 8. minuti susreta. Orašje je sa tim rezultatom uspjelo izdržati sve do poluvremena tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 1-0. Ipak, već u 56. minuti po 2. puta je kapitulirala odbrana gostiju i najbolji strijelac Budućnosti prethodne sezone Mujić zabija svoj prvi gol ove sezone. Nakon 2. gola Budućnosti, ponovo je uslijedio mirniji period igre bez većih uzbuđenja. No, da je to "zatišje pred buru" pokazalo je ovoljetno pojačanje Budućnosti Trumić koji sjajnim golom pogađa za 3-0. Gosti nisu bili ni konsolidovali svoje redove kada Salihović postiže i 4. pogodak za banovićki tim. Pravu katastrofu Orašju donio je Mujić svojim drugim golom na utakmici svega minutu nakon pogodka Salihovića. Time je Budućnost došla do lagane i ubjedljive pobjede protiv gostiju koji evidentno nisu u potpunosti spremni za svih 90 minuta igre, a kasne pripreme su odradile svoje, te je Budućnost sigurno slavila.

U narednom kolu Budućnost će imati dosta teži zadatak, Banovićani putuju u Mostar na megdan uvijek neugodnom Branitelju.

Budućnost - Orašje 5-0 (Delić 8', Mujić 56' i 88', Trumić 86', Salihović 87')

Budućnost: Mujkić, Čergić, Čamrković (Mahmutović od 90'), Delić (Čolić od 62'), Zoletić, Imamović, Kavazović, Slomić (Ikanović od 81'), Trumić, Salihović, Mujić.




Nema komentara:

Objavi komentar