subota, 24. svibnja 2014.

Četvrta uzastopna pobjeda Budućnosti

Zeleno-crni su danas u okviru 28. kola Prve lige FBiH u Čapljini savladali istoimenog domaćina u odlučujućoj utakmici sezone za Budućnost. Jedan od najboljih igrača i najbolji strijelac Prve lige Muhamed Mujić bio je dvostruki strijelac, te je svojim golovima doveo Budućnost na korak do opstanka. Banovićani su igrali pod imperativom pobjede budući da bi u slučaju kiksa u narednom kolu morali ići na pobjedu protiv još jednog davljenika - Podgrmeča.



Budućnost je do prednosti stigla već u 10. minuti susreta kada Mujić pogađa mrežu domaćih fudbalera. Do kraja poluvremena bez promjene, pa se na odmor otišlo pri minimalnom vodstvu Budućnosti. Drugo poluvrijeme donijelo dinamičniju i tečniju utakmicu u kojoj smo vidjeli još 2 pogotka i to po 1 na obje strane. Prvo su početkom 2. dijela domaćini stigli do izjednačenja, da bi 10-ak minuta prije kraja susreta Mujić svojim 16. ovosezonskim golom donio vrijednu pobjedu čija je vrijednost možda i opstanak u Prvoj ligi. Napadač Budućnosti se tako učvrstio na prvoj poziciji liste strijelaca Prve lige FBiH sa 16 postignutih golova, 2 više od prvog pratioca.

Ovo je bila 4. uzastopna pobjeda zeleno-crnih kojim u narednom kolu predstoji još jedno izuzetno teško gostovanje kod Podgrmeča u Sanskom Mostu koji se također grčevito bori za opstanak. Nema sumnje da bi sve osim poraza bio zadovoljavajući rezultat za Budućnost koja u posljednjem kolu dočekuje rasterećeni kakanjski Rudar.

Nema komentara:

Objavi komentar