srijeda, 14. svibnja 2014.

Uvjerljiva pobjeda Budućnosti protiv GOŠK-a

Zeleno-crni su u okviru 27. kola Prve lige FBiH koje je danas bilo na rasporedu stigli do još 1 vrijedne pobjede u borbi za opstanak. Danas su igrači Budućnosti bolji bili od gabelskog GOŠK-a rezultatom 3-1. Seriju pogodaka nastavio je Mujić koji je današnjim golom preuzeo lidersku poziciju liste strijelaca Prve lige FBiH. Pored Mujića mrežu gostiju iz Gabele tresli su još Kavazović i Anel Husić.


Uprkos nakvašenom i teškom za igru terenu Budućnost je od samog početka utakmice uspjela uspostaviti incijativu, te uz organizovanu, lepršavu i disciplinovanu igru stigla do uvjerljive pobjede. Igrala se 12. minuta susreta kada je terenska nadmoć Banovićana krunisana lijepim pogotkom Mujića kojem je ovo bio 14. gol sezone. Napadi Budućnosti su se nastavili i nakon gola, a vidno motivisaniji igrači Budućnosti koji su igrali pod imperativom pobjede odlučno su krenuli na udvostručavanje prednosti. Ne dugo nakon gola Mujića, tačnije u 20. minuti gol GOŠK-a pogodio je Kavazović. Sa nekih 25 metara iz slobodnog udarca je uspio pogoditi mrežu gola gostiju, iako je pogotku kumovala nespretna reakcija golmana GOŠK-a. Do kraja poluvremena još nekoliko poluprilika koje nisu donijele promjenu rezultata.

Već na samom početku 2. dijela utakmice, odličnu akciju akciju krunisao je mladi napadač Budućnosti Anel Husić koji je zakucao loptu u gol GOŠK-a za ogromnu prednost Budućnosti. Nakon 3. gola Budućnost usporila tempo i ambicije usmjerila ka sačuvanju ovog rezultata. GOŠK je u 58. minuti uspio preko Popovića doći do počasnog pogotka nakon nepažnje odbrane Budućnosti. Do kraja susreta bez uzbuđenja, a zeleno-crni su uspjeli sačuvati prednost i doći do nova 3 boda.

U naredna 2 kola Budućnosti slijede 2 gostovanja. Najprije će Banovićani gostovati u Čapljini kod istoimene ekipe, a nakon toga slijedi gostovanje u Sanskom Mostu kod Podgrmeča. U posljednjem kolu Prve lige FBiH Budućnost u Banovićima dočekuje Rudar.

Budućnost: M. Husić, Kovačević, Zoletić, Džinić, Čamrković, Trumić, Imamović, A. Husić, Kavazović, Salihović, Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar