nedjelja, 4. svibnja 2014.

Vrijedna pobjeda Budućnosti protiv drugoplasiranog Jedinstva

Vrijednu pobjedu ostvarili su fudbaleri Budućnosti ovog vikenda protiv drugoplasiranog Jedinstva koje je većim dijelom sezone držalo i prvu poziciju. Minimalna, ali sasvim zaslužena i zlata vrijedna pobjeda zeleno-crnih i dalje ostavlja nadu da ćemo i naredne sezone u Banovićima gledati prvoligaški fudbal. Strijelac pobjedonosnog gola za Banovićane bio je najbolji strijelac Budućnosti Mujić kome je ovo 13. ligaški pogodak.

                                        Foto: Poljice-X.com

Borbena, požrtvovana i hrabra igra Budućnosti se isplatila te su zeleno-crni na svoj konto upisali izuzetno vrijedna 3 boda. Po teškom za igranje terenu bolje su se snašli domaći fudbaleri koji su golom Mujića već u 3. minuti susreta stigli do pobjede. Bio je to precizan udarac sa 20-ak metara u lijevi ugao golmana Jedinstva koji nije imao nikakve šanse da odbrani ovaj udarac. Mujić se ovim golom izjednačio sa Stojanovom na vrhu liste strijelaca, a oba igrača su u dosadašnjem dijelu sezone postigli po 13 golova. Nošeni snažnom podrškom sa tribina fudbaleri Budućnosti ni nakon gola nisu posustali nego su krenuli po još 1. Ipak neprisebnost u ofanzivi je dovela do toga da se nijedan kontranapad nije relizovao pa su gosti i dalje bili u igri. Gosti sa vidno bezidejnom igrom, ali fizički spremnijom ekipom nisu imali riješenje kako da ugroze gol Husića. Do kraja 1. poluvremena se igralo uglavnom na sredini terena uz poneki kontranapad Budućnosti. Vrijedno spomena iz 1. dijela jeste i sporna situacija kada mladog Anela Husića u svom šesnaestercu ruši igrač Jedinstva, a glavni sudija Zrnić pokazuje žuti karton Husiću zbog simuliranja.

U 2. dijelu gosti krenuli dosta ofanzivnije i odlučnije u namjeri da stignu do izjednačujućeg pogotka, dok je Budućnost sve karte bacila na odbranu svog gola i eventualne kontre. Jalova incijativa Jedinstva nije donijela mnogo, tek poneku polupriliku koju su odbrana ili raspoloženi Muris Husić na vrijeme čistili. Kako je vrijeme odmicalo Budućnost je sve više fizički padala što gosti iz Bihaća nisu mogli iskoristiti. Sve njihove udarce Husić je ukrotio, tako da se do kraja susreta rezultat nije mijenjao, a Budućnost je stigla do važne pobjede. Budućnost je ovom pobjedom barem na kratko pobjegla iz zone ispadanja, a do kraja prvenstva ostalo je još 5 susreta - 3 u gostima (Bratstvo, Čapljina, Podgrmeč) i 2 kod kuće (GOŠK i Rudar). U narednom kolu Budućnosti slijedi kantonalni derbi u Gračanici protiv domaćeg Bratstva.

Treba napomenuti i to da je zapadna tribina Gradskog stadiona ponovo bila dupke puna i da su fudbaleri Budućnosti na krilima velike podrške stigli do pobjede. Susretu je prisustvovalo oko 2000 ljubitelja fudbala, dok su i gosti imali podršku od 20-ak pripadnika Sile Nebeske koji su doputovali iz dalekog Bihaća kako bi bodrili svoj tim.

Budućnost - Jedinstvo 1-0 (Mujić 3')

Budućnost: M. Husić, Kovačević, Zoletić, Džinić, Čamrković, Imamović, Trumić, A. Husić, Salihović, Kavazović, Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar