subota, 16. kolovoza 2014.

Budućnost upisala prvu gostujuću pobjedu

Danas su u okviru 2. kola Prve lige FBiH na stadionu "Mračaj" u Jajcu, fudbaleri Budućnosti upisali prva 3 ovosezonska boda i stigli do izuzetno vrijedne pobjede protiv novajlije u ligi - jajačkog Metalleghea. Gostujući bodovi uvijek imaju ogromnu vrijednost u ovoj ligi, a ovoga puta su stigli protiv ekipe koju su prije početka sezone mnogi svrstavali u sami vrh tabele. Dvostruki strijelac za zeleno-crne bio je Jasmin Jaranović, koji je ranije ovoga ljeta stigao iz bihaćkog Jedinstva kao veliko pojačanje.


Nije počelo baš najbolje za banovićku ekipu, kada već u 4. minuti susreta Metalleghe preko Musića dolazi u vodstvo. Izgledalo je tada da će domaćini upisati historijsku pobjedu, odnosno prvu pobjedu u prvoligaškom takmičenju. No, da tako ne bude pobrinuo se brzonogi Jaranović koji je svojim golovima pokvario slavlje domaćina. Igrala se 20. minuta kada Jaranović postiže izjednačujući pogodak. Uspjeli su zeleno-crni do kraja poluvremena u potpunosti preokrenuti rezultat. U 37. minuti uslijedio je hladan tuš na stadionu "Mračaj" u Jajcu kada Jaranović svojim drugim pogotkom na utakmici donosi prednost Budućnosti.

Iako neočekivano, ovo je bio i konačan rezultat susreta, a Budućnost je do kraja uspjela zadržati prednost koju je stekla u 1. poluvremenu. Već u srijedu Budućnosti predstoji još jedan gostujući meč u Orašju protiv istoimenog domaćina u zaostaloj utakmici 1. kola koja je prolongirana za 20.08.2014., a nakon toga u subotu u Banoviće stiže uvijek neugodna Čapljina.

Budućnost: Mujkić, Đezić (od 69. Zoletić), Kovačević, Džinić, Čamrković, Trumić, Mustafić (od 63. Čergić), Imamović (od 85. Mahmutović), Jaranović, Salihović, Husić.

Metalleghe BSI - Budućnost 1-2 (Musić / Jaranović 2x)

Nema komentara:

Objavi komentar