subota, 20. rujna 2014.

Budućnost slavila protiv Podgrmeča

Četvrtu ovosezonsku pobjedu upisali su fudbaleri Budućnosti, danas na Gradskom stadionu  u Banovićima. Minimalnu pobjedu zeleno-crnim donio je Mirnes Salihović, koji je u drugom poluvremenu bio precizan sa 11 metara i tako Budućnosti donio nova 3 boda.


Banovićki tim odlično otvara utakmicu i već u prvoj minuti Salihović nakon solo akcije šutira pokraj gola Podgrmeča. Agresivna i ofanzivna igra Budućnosti se nastavila, a nizale su se prilike pred golom gostiju iz Sanskog Mosta. Mustafić je u jednom naizgled bezopasnom centaršutu iz skraćenog kornera pogodio prečku gola neopreznog golmana Abdihodžića, da bi u nastavku akcije ponovo nakon kornera Budućnost imala priliku, no Kovačević je bio neprecizan, te je pogodio igrača Podgrmeča. U ovoj situaciji su zeleno-crni tražili jedanaesterac zbog igranja rukom gostujućeg igrača, no glavni sudija se nije oglasio. I dalje su Banovićani imali terensku incijativu, te su bili konstantna opasnost po protivnički gol. Centaršut, najprije Jaranovića, pa zatim i Čamrkovića igrači Budućnosti nisu uspjeli iskoristiti i gostujuća odbrana je to lagano očistila. Nakon toga uslijedio je dalekometni udarac Jaranovića koji odlazi daleko pokraj gola Podgrmeča.

U nastavku ponovo ista priča, ofanziva Budućnosti i bunker gostiju, koji su svim silama nastojali doći do vrijednog boda. Držali su se Sanjani sve do 60. minute kada u svom šesnaestercu jedan od igrača Podgrmeča ruši Mustafića, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator jedanaesterca bio je golgeter Budućnosti - Salihović. Ni nakon pogotka zeleno-crni nisu stali, a ponovo bilježimo nekoliko odličnih prilika za gol. Najprije se pred golom Podgrmeča nije snašao Delić, na centaršut Jaranovića, a nakon toga i Salihović iz izgledne situacije 1 na 1 nije uspio postići pogodak. Pred sami kraj susreta veznjak Budućnosti, Mustafić je oprobao svoj udarac, koji odlazi tik iznad prečke gostiju. U 90. minuti Delić je nakon grubog starta nad gostujućim igračem zaradio 2. žuti karton i gostima donio prednost igrača više u posljednjih 5 minuta sudijske nadoknade. Ipak, Podgrmeč nije uspio iskoristiti igrača više, čime je Budućnost ubilježila novu pobjedu, ukupno 4. ove sezone. U narednom kolu Banovićani gostuju u Srebreniku kod Gradine.

Budućnost: Mujkić, Kovačević, Đezić, Džinić, Čamrković, Imamović, Trumić, Mustafić, Jaranović, Husić (Delić) i Salihović (Aljukić).

Nema komentara:

Objavi komentar