subota, 11. listopada 2014.

Budućnost slavila kod lidera prvoligaške tabele

Minimalnu, ali izuzetno vrijednu pobjedu ostvarili su fudbaleri Budućnosti na današnjem gostovanju kod lidera prvoligaške tabele - Goražda. Pitanje pobjednika riješeno je u prvom poluvremenu susreta, a strijelac pobjedonosnog pogotka za zeleno-crne bio je Eldin Trumić u 22. minuti susreta.


Banovićani su ušli hrabro u susret, bez mnogo respekta sa željom da se nadigravaju sa ekipom koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala najviše. Na kraju se to isplatilo te je Budućnost stigla do nova 3 boda, koja je ruku na srce malo ko očekivao. Do pogotka Budućnosti gledali smo jednu mirnu utakmicu, sa igrom uglavnom na sredini terena i sa poluprilikama. Ipak u 22. minuti nakon odlične akcije koju su zeleno-crni izveli, čak 3 igrača Budućnosti izašla su pred golmana Goražda, a Trumić je na kraju pogodio i iskoristio nesmotrenost odbrane Goraždana. Nakon vodećeg gola Budućnosti, Goražda kreće dosta agresivnije i otvorenije, ali terenska incijativa do kraja prvog dijela susreta nije im donijela željeni rezultat, odnosno izjednačenje.

U drugom poluvremenu susreta Budućnost sve svoje snage usmjerila na odbranu gola. Goražde je ponovo imalo blagu terensku incijativu, ali je to bilo jalovo i nije donijelo veća uzbuđenja pred golom Mujkića. Na kraju su Banovićani uspjeli u svojoj namjeri da sačuvaju rezultat i dođu do važna 3 boda, kojima su se približili samom vrhu tabele.

Novu priliku za bodove zeleno-crni imaju u narednom kolu, kada u Banoviće stiže konjički Igman koji se nalazi na začelju tabele.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Čamrković, Džinić, Trumić, Aljukić, Imamović, Mustafić, Jaranović i Salihović.

Nema komentara:

Objavi komentar