nedjelja, 15. veljače 2015.

Drina bolja od Budućnosti

Prijateljski susret u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva danas su na pomoćnom terenu stadiona "Tušanj" odigrali Budućnost i zvornička Drina, koja nastupa u Premijer ligi BiH. Zvorničani su slavili pobjedu rezultatom 2-0 zahvaljujući golovima Boškovića i Ilića.

                                     Foto: fkdrinazv.blogspot.com

Bila je ovo treća pripremna utakmica u kojoj su zeleno-crni snage odmjerili sa premijeligaškim ekipama, a ubilježili su dva poraza, te jedan remi. Pored ove tri utakmice, fudbaleri Budućnosti su snage odmjerili i sa prvoligaškom ekipom - srebreničkom Gradinom, koju su deklasirali rezultatom 4-0, a strijelci za Budućnost bili su Trumić, Džinić, Idrizović i Ćehajić.

Budućnost je pružila dobar otpor Zvorničanima, te tokom većeg dijela susreta bila ravnopravan protivnik. Već u 10. minuti Drina je imala priliku da promijeni rezultat kada se Nedeljković ne snalazi pred golom Budućnosti i šutira preko gola. Nedugo zatim zeleno-crni su uzvratili. Jaranović je proigrao Salihovića čiji udarac glavom odlazi pored gola Drine. U 23. minuti susreta Zvorničani dolaze u vodstvo preko Boškovića čiji udarac nakon što je zakačio jednog od igrača Budućnosti vara Mujkića i pronalazi put do mreže. Nakon pogotka Budućnost je uzvratila novom prilikom, ali Husić nije bio precizan.

Drugo poluvrijeme obje ekipe počele sa kombinovanim sastavima, te je tempo utakmice znatno pao. Prvu ozbiljniju priliku u nastavku vidjeli smo u 53. minuti kada Bošković na asistenciju Blagojevića loptu šalje pored gola Budućnosti. Budućnost je ponovo uzvratila nekoliko minuta kasnije, a Delić se našao u odličnoj prilici, te u situaciji 1 na 1 sa golmanom Drine nije uspio pogoditi mrežu. Igrala se 67. minuta kada Ilić pogađa za 2-0 i konačan rezultat susreta. Do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih prilika tako da su Zvorničani upisali pobjedu.

Dosadašnje pripremne utakmice Budućnosti: Sloboda - Budućnost 0-0, Čelik - Budućnost 1-0, Budućnost - Gradina 4-0, Budućnost - Drina 0-2

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Mahmutović, Džinić, Trumić, Aljukić, Mustafić, Jaranović, Salihović i Husić A.

Nema komentara:

Objavi komentar