nedjelja, 17. svibnja 2015.

Nastavlja se utrka za Premijer ligu: Budućnost slavila u Konjicu

Fudbaleri Budućnosti su u 26. kolu Prve lige FBiH savladali na gostovanju u Konjicu domaći Igman rezultatom 2-0. Pobjedu Banovićanima donijeli su Husić i Delić pogotcima u drugom dijelu susreta. Ovom pobjedom zeleno-crni i dalje ostaju u utrci za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH, a vodeća Mladost i dalje ima tri boda više.


Prvo poluvrijeme susreta završeno je bez golova, a Budućnost nije uspjela da načne mrežu domaćih fudbalera. Ipak već početkom drugog dijela susreta, tačnije u 53. minuti susreta, mladi napadač Budućnosti Anel Husić pogađa za vodstvo od 1-0. Husić je tako nastavio igrati u sjajnoj formi u proljetnom dijelu prvenstva. Sve dileme oko pobjednika u ovom susretu riješio je Delić u 83. minuti susreta. Zeleno-crni su ovom pobjedom ostali na drugoj poziciji prvoligaške tabele sa 50 osvojenih bodova, dok vodeća Mladost ima 53 boda, četiri kola prije kraja prvenstva.

U narednom kolu Budućnosti u Banovićima predstoji kantonalni derbi protiv Radničkog, a nakon toga i derbi u Kaknju protiv lidera prvenstva.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Mahmutović, Džinić, Ikanović, Aljukić, Trumić, Mustafić, Delić i Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar