srijeda, 10. lipnja 2015.

Neslavan završetak sezone zeleno-crnih

Fudbaleri Budućnosti su u nedjelju u Gračanici odigrali utakmicu posljednjeg kola prvenstva protiv Bratstva, koje je banovićku ekipu deklasiralo sa visokih 6-2. Utakmica je za obje ekipe bila revijalnog karaktera, a ljubitelji fudbala su na stadionu "Luke" mogli uživati u sjajnoj fudbalskoj predstavi, koja nažalost nije dobro prošla za Banovićane. Strijelci za Budućnosti bili su najbolji strijelac Budućnosti ove sezone - Anel Husić, te Arnel Delić. Prethodno su zeleno-crni u 29. kolu Prve lige FBiH na svom terenu doživjeli prvi poraz ove sezone od bihaćkog Jedinstva rezultatom 1-2. Jedini pogodak za banovićku ekipu postigao je Softić, kome je ovo bio prvijenac ove sezone.


Znatno oslabljeni, fudbaleri Budućnosti su protiv Jedinstva odigrali prilično loše, što su gosti iskoristili i došli do pobjede. Prvi do vodstva stižu Bišćani, da bi nedugo zatim Softić izjednačio rezultat i stvari vratio na početak. Ipak, gosti pred kraj susreta koriste jedan kontranapad i postižu pogodak za pobjedu čime su Budućnost ostavili bez ikakvih šansi za Premijer ligu.

U susretu zadnjeg kola, Banovićani su u Gračanici nakon lijepe akcije prvi stigli do vodstva pogotkom Husića. Međutim, već u 25. minuti susreta Mujkić je isključen sa terena, te zeleno-crni ostaju sa deset igrača. Igračku nadmoć igrači Bratstva su krunisali sa čak šest pogodaka. Treba istaći i to da je Husić promašio jedanaesterac u prvom dijelu susreta, a Delić je u 80. minuti uspio zabiti i koliko-toliko ublažiti ovaj visoki poraz. Na kraju ostaje gorak okus zbog neslavnog završetka sezone, ekipe koja je svega par kola prije kraja prvenstva došla čak i na lidersku poziciju.

Budućnost je sezonu okončala na četvrtoj poziciji prvoligaške tabele sa 53 osvojena boda uz gol razliku 37-27 (+10). Zeleno-crni su u sezoni 2014/2015 ostvarili ukupno 16 pobjeda, pet remija i devet poraza. Najbolji strijelac Budućnosti u ovoj sezoni je Anel Husić sa devet pogodaka, a iza njega su Arnel Delić, Eldin Trumić i Jasmin Jaranović sa po pet pogodaka. Mirnes Salihović se u listu strijelaca upisivao četiri puta, dok su po jedan gol zabili Hazim Đezić, Adis Kovačević, Edin Softić, Semir Aljukić, Almir Redžić i Safet Mustafić.

Plasman u Premijer ligu obezbijedila je kakanjska Mladost pobjedom protiv Goška u posljednjem kolu, dok će ligu napustiti Igman, Turbina, Gradina i Podgrmeč. Novajlije u ligi su: Novi Travnik, Sloga (Simin Han), Sloga (Ljubuški) i Bosna (Visoko).

Nema komentara:

Objavi komentar