subota, 26. rujna 2015.

Mršavi remi Budućnosti protiv Goška

Fudbaleri Budućnosti su u okviru osmog kola Prve lige FBiH ugostili Gošk u susretu koji je završen bez golova. Susret nije ponudio mnogo, tek ponekoliko prilika na obje strane, a zeleno-crni su od početka drugog poluvremena igrali sa igračem manje nakon što je Džinić zaradio direktan crveni karton.


Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja na Gradskom stadionu u Banovićima. Tek poneka poluprilika na obje strane, što nije donijelo promjenu rezultata. Nešto lošijoj igri doprinijeli su i težak teren, kao i kiša koja je konstantno padala.

U drugom dijelu susretu vidjeli smo znatno više uzbuđenja pred oba gola. Već na samom početku susreta, napadač gostiju Malčić pogađa prečku, da bi Budućnost uzvratila nedugo zatim, ali Kavazovićev udarac glavom brani golman gostiju. Nakon toga uslijedio je crveni karton za beka zeleno-crnih - Adnana Džinića, koji je nakon jednog oštrijeg starta zaradio direktan crveni karton. Uprkos činjenici da igraju sa igračem manje, domaći fudbaleri su i dalje nastavili pokušavati ugroziti gol gostiju. Gošk uglavnom prijeti preko kontranapada, a jedan takav je na vrijeme osujetio golman Mujkić i tako Budućnost ostavio u igri. Pred kraj susreta Jaranović probija po lijevoj strani, izlazi pred golmana Goška, ali ovaj uspijeva zaustaviti njegov udarac. U drugoj minuti sudijske nadoknade i drugi crveni karton na utakmici, ovoga puta za igrača Goška. Iako smo vidjeli nešto otvoreniju utakmicu u drugom poluvremenu, promjene rezultata nije bilo, tako da su Budućnost i Gošk podijelili bodove.

Nakon osam odigranih kola Budućnost na svom kontu ima četrnaest osvojenih bodova, a u narednom kolu Banovićani gostuju u Čapljini kod istoimene ekipe.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Softić, Džinić, Mahmutović, Aljukić, Trumić, Demirović (Ibrić), Jaranović, Idrizović (Kavazović) i Zulić.


Nema komentara:

Objavi komentar