subota, 30. siječnja 2016.

Budućnost poražena od Zvijezde u efikasnoj utakmici

U prijateljskoj utakmici koju su danas na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banovićima odigrali Budućnost i Zvijezda, bolji su bili gosti iz Gradačca, te u jednoj efikasnoj utakmici slavili pobjedu rezultatom 3-2. Obje ekipe su danas nastupile u kombinovanim sastavima, a priliku za igru dobili su i igrači koji u okviru prvenstva imaju slabiju minutažu, te novopristigla pojačanja.


Banovićani prvi stižu do vodstva nakon 20-ak minuta igre. Prizemni centaršut sa lijeve strane koristi Zulić i preciznim udarcem donosi vodstvo Budućnosti. Nakon pogotka zeleno-crnih igralo se uglavnom na sredini terena. Deset minuta nakon vodećeg gola Budućnosti, Zvijezda stiže do izjednačenja preko Ramića, koji na odbijenu loptu pogađa mrežu Lugavića. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1-1. U nastavku susreta zaigrale su potpuno drugačije postave.

Na samom početku drugog dijela susreta, Mustafić koristi grešku golmana gostiju i pogađa za vodstvo domaćeg tima od 2-1. Ponovo se igra preselila na sredinu terena bez izglednijih prilika na obje strane. Bilježimo odličan prodor Doljančića, ali je završi udarac bio neprecizan. I kada se očekivalo da će do pobjede stići Banovićani, na samom završetku susreta uslijedio je preokret. Najprije Isanović nakon dobrog centaršuta glavom pogađa gol Mujkića za izjednačenje, da bi nekoliko trenutaka kasnije Doljančić sjajnim pogotkom sa desne strane prevario golmana Budućnosti i Zvijezdi donio pobjedu. 

BUDUĆNOST: I poluvrijeme: Lugavić, Đezić, Čolić, Ćehajić, Džinić, Trumić, Smajlović, Pirić, Zulić, M. Mujić, Demirović.

II poluvrijeme: Mujkić, Kovačević, Redžić, Mahmutović, Glibanović, Aljukić, Ibrić, Jaranović, Idrizović, S. Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar