nedjelja, 13. ožujka 2016.

Minimalna pobjeda Budućnosti protiv Jedinstva

U okviru 17. kola Prve lige FBiH danas su u Banovićima snage odmjerili Budućnost i bihaćko Jedinstvo, a zeleno-crni su na kraju slavili minimalnu pobjedu pogotkom Ibrića.

Utakmica je počela minutom šutnje i odavanjem počasti tragično nastradalom rudaru Nerminu Šehiću.


Senad Mujić je prvi zaprijetio golu Jedinstva, ali njegov udarac glavom odlazi iznad gola. Ponovo je isti igrač šutirao, ali je golman gostiju na visini zadatka. Iz trećeg pokušaja Mujić je bio uspješan, te je poslao loptu u mrežu Jedinstva, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd poziciju. Nakon toga igra se rasplamsala u Banovićima. Najprije je uslijedila kolosalna prilika za goste iz Bihaća, ali je neprisebnost napadača Jedinstva Delića ostavila Budućnost u igri. Već u slijedećem napadu Budućnost je stigla do vodstva i kaznila bihaćku ekipu za promašaj. Ibrić je sjajno proigran, te u situaciji jedan na jedan sa golmanom nije mu bilo teško da ga matira. Kako će se na kraju ispostaviti ovo je bio gol odluke. Do poluvremena nije bilo promjene rezultata.

U drugom dijelu susretu gosti krenuli nešto ofanzivnije, što je ostavilo dosta prostora igračima Budućnosti za kontre. Jaranović sjajno prolazi po lijevoj strani, centrira za Zulića ali njegov udarac odlazi pored gola Jedinstva. Gosti su ubrzo uzvratili, a Delić ponovo ne koristi sjajnu priliku i njegov udarac odlazi pokraj gola. Do kraja susreta smo vidjeli po još nekoliko poluprilika na obje strane, no rezultat se nije mijenjao tako da su zeleno-crni upisali prvu proljetnu pobjedu.

U narednom kolu Budućnost gostuje u Sanskom Mostu kod Podgrmeča.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Džinić, Mahmutović, Trumić (Demirović), Aljukić, Ibrić (Zulić), Pirić (Kavazović), Jaranović, S. Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar