nedjelja, 8. svibnja 2016.

Goražde se revanširalo Budućnosti ubjedljivom pobjedom

Budućnost je u okviru 25. kola Prve lige FBiH gostovala u Goraždu, gdje su zeleno-crni deklasirani rezultatom 4-1. Strijelac jedinog pogotka za Banovićane bio je Belmin Idrizović u 20. minuti susreta.


Fudbaleri Budućnosti su na ovo gostovanje otišli bez mnogo motiva, a utakmica nije bila od prevelikog rezultatskog značaja. Rizvić je šansu dao nekim igračima koji su tijekom sezone imali slabašnu minutažu.

Igrala se 17. minuta utakmice kada Geca pogađa za vodstvo domaće ekipe. Ipak, slavlje domaćih nije kratko trajalo jer je Idrizović već u 20. minuti pogodio za izjednačenje rezultata. No i domaći su vrlo brzo uzvratili. Geca se u 25. minuti ponovo dobro snašao i još jednom donio vodstvo svojoj ekipi. Do uvjerljivog vodstva Goražde stiže u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada Dupovac pogađa. Sa tim se rezultatom i otišlo na odmor. U nastavku susreta je uslijedio brzi gol domaće ekipe, a ovog puta mrežu zeleno-crni pogodio je Čakar u 51. minuti. To je bio i konačan rezultat susreta, u kome su domaći stigli do pobjede koja im garantuje mirniju završnicu prvenstva, a tako su se revanširali banovićkoj ekipi za poraz u jesenjem dijelu prvenstva, identičnim rezultatom 4-1.

U narednom kolu Budućnost na svom terenu dočekuje davljenika - ekipu Novog Travnika.

BUDUĆNOST: Lugavić, Đezić, Džinić, Mahmutović, Idrizović, Aljukić, Demirović, Pirić, Ćehajić, Smajlović, Zulić.

Nema komentara:

Objavi komentar