subota, 4. lipnja 2016.

Pobjeda Budućnosti za kraj sezone

U posljednjem kolu Prve lige FBiH, Budućnost je u komšijskom derbiju ugostila lukavački Radnički i slavila pobjedu rezultatom 2-1. Strijelci za banovićku ekipu bili su Adis Kovačević i Adnan Zulić.


Meč koji je bio bez rezultatskog imperativa donio je dopadljivu i otvorenu igru na obje strane. Iako je Budućnost dominirala i stvarala prilike pred golom Radničkog, do vodstva prvi stižu ipak gosti. Igrala se 31. minuta kada Imamović koristi odbijanac i dobrim udarcem matira Mujkića. Odmah nakon pogotka zeleno-crni su uzvratili, no siguran je bio golman Radničkog. Ipak do poravnjanja Banovićani dolaze u 43. minuti kada nakon centaršuta Zulića, štoper Budućnosti Kovačević zakucava loptu u gol Radničkog za izjednačenje. Sa tim se rezultatom otišlo na odmor.

I u nastavku je uslijedila mnogo bolja igra zeleno-crnih. Redale su se prilike pred golom Lukavčana. Do pobjede i tri boda Budućnost stiže u 62. minuti kada centaršut odlično koristi Zulić i preciznim udarcem matira golmana gostiju za ispostaviće se konačnih 2-1.

Za Budućnost je ovo bila 14. pobjeda u sezoni, a banovićka ekipa je sezonu završila na sedmom mjestu sa 46 osvojenih bodova i omjerom od četrnaest pobjeda, četiri remija i dvanaest poraza, te gol razlikom 34-27 (+7). Najbolji strijelac zeleno-crnih ove sezone bio je Jasmin Jaranović sa sedam postignutih pogodaka, a iza njega su Adnan Zulić sa pet pogodaka, te Eldin Trumić sa četiri pogotka.

Titulu prvaka osvojio je jajački Metalleghe, dok su ligu napustili Podgrmeč, Sloga i Branitelj.

                     Prvoligaška tabela nakon završetka sezone

Nema komentara:

Objavi komentar