četvrtak, 2. ožujka 2017.

Đezić: Bratstvo je tradicionalno tvrd orah, ali očekujem pobjedu

Četvrtog, odnosno petog marta, počinje proljetni dio prvenstva Prve lige FBiH. Fudbaleri Budućnosti u 16. kolu na domaćem terenu u kantonalnom derbiju dočekuju gračaničko Bratstvo. Zeleno-crni su nakon jesenjeg dijela prvenstva zauzeli 11. poziciju sa 18 osvojenih bodova, te se nalaze na samoj granici opasne zone. Sa druge strane, gosti iz Gračanice kotiraju znatno bolje na prvoligaškoj tabeli, te zauzimaju petu poziciju sa 25 osvojenih bodova, koliko imaju i Gošk i Zvijezda. Sa ozbirom na kvalitet koji posjeduju, te da im prvoplasirana Bosna bježi svega četiri boda, mnogi Bratstvo sa pravom svrstavaju među pretendente za ulazak u Premijer ligu.

Budućnost ipak ima drugi cilj - izboriti status Prvoligaša i naredne sezone. Igrački kadar ni u ovom prijelaznom roku nije doživio značajnije promjene. Klub su napustili Adel Demirović i Semir Borogovac, igrači koji u prvom dijelu sezonu nisu bili standardni u prvih jedanaest. Iskusni veznjak, Semir Aljukić, iako je bio na izlaznim vratima i na proljeće će nositi zeleno-crni dres. Od pojačanja, pristigli su Jasmin Jaranović, koji je već ranije u dva navrata nosio dres Budućnosti, te Abdurahman Beširović, koji se nalazi na posudbi do kraja sezone. U sklopu priprema za proljetni dio prvenstva, Budućnost je odigrala sedam pripremnih susreta gdje je ubilježila tri pobjede, tri remija i jedan poraz.


Za naš sajt, svoja predviđanja derbija sa Bratstvom, dao je trenutno povrijeđeni Hazim Đezić, koji će propustiti početak prvenstva. Đezić je standardni prvotimac Budućnosti, no u prvom pripremnom susretu protiv Sloge iz Siminog Hana zadobio je neugodnu povredu, te se još uvijek čeka njegov povratak na teren. "Iako neću biti na terenu zbog povrede, vjerujem u momke da će ginuti na terenu. Pripreme su jako dobro odrađene, tako da rezultat u prvenstvu ne bi trebao izostati. Igramo protiv jedne od boljih prvoligaških ekipa, koja je za nas tradicionalno tvrd orah, no mislim da je ovaj put došlo vrijeme da se neke stvari poslože i da trijumfujemo u kantonalnom derbiju", istakao je mladi odbrambeni igrač zeleno-crnih.

16. kolo Prve lige FBiH: Budućnost - Bratstvo
04.03.2017. (subota), 15 sati

Nema komentara:

Objavi komentar