utorak, 22. kolovoza 2017.

Pobjeda Zvijezde u memorijalnoj utakmici Edib Čergić-Čari

Memorijalna utakmica/turnir koju FK Budućnost svake godine organizuje u čast tragično nastradalom Edibu Čergiću-Čariju koji je svoj život položio za odbranu domovine, odigrana je danas između Budućnosti i gradačačke Zvijezde.




Bila je ovo XXII Memorijalna utakmica za Čarija, te su Banovićani na taj način pokazali da sjećanje na Čarija i njegove fudbalske majstorije još uvijek ne blijedi. Susret je završio pobjedom Zvijezde rezultatom 1:2.



Početni udarac na susretu izveo je Edibov sestrić, koji je član omladinskog pogona Budućnosti, a na kraju susreta šef stručnog štaba  Munever Rizvić gostima iz Gradačca uručio je zahvalnicu za dolazak kojim su uveličali ovu utakmicu. Takođe šef stručnog štaba Budućnosti Munever Rizvić uručio je poklon Edibovom sestriću.


Tradicionalno je poslije završetka susreta proglašen i igrač koji stilom igre podsjeća na rahmetli Čarija, a ove godine je tu nagradu ponio igrač Budućnosti Armin Sulejmanović,a pehar mu je uručio Edibov otac Safer.




Fudbalerima Budućnosti u subotu predstoji novi ligaški susret kada u Banoviće stiže Ingram Duboki potok.Utakmica se igra na stadionu "FK Budućnost" sa početkom u 17:00 sati.

Foto galerija:

































Nema komentara:

Objavi komentar