subota, 9. rujna 2017.

Važna pobjeda Budućnosti protiv Bosne iz Mionice

Budućnost je u okviru 5.kola Druge lige FBiH na svom terenu dočekala lidera Bosnu iz Mionice.Naš tim je u ovom meču slavio pobjedu rezultatom 3:1.Strijelci za Budućnost bili su Eldin Trumić i dva gola u ovom meču postigao je Safet Mustafić dok je za goste jedini gol postigao Gibić.


Budućnost je nakon tri uzastopna neriješena rezultata u ovaj meč ušla pod imperativom pobjede i od samog početka naš tim je krenuo sa napadima prema golu gostiju iz Mionice.

Nakon nekoliko propuštenih prilika Budućnost je u 18.minuti postigla vodeći gol a strijelac je bio Eldin Trumić.Budućnost je i posle vodećeg gola stvorila nekoliko odličnih šansi ali rezultat se nije mijenjao sve do 43.minute kada je Safet Mustafić prošao po lijevoj strani i postigao gol za 2:0 a ovim rezultatom se i završilo prvo poluvrijeme. U drugom poluvremenu još nekoliko prilika za naš tim,a onu u 73.minuti Safet Mustafić je iskoristio i povećao prednost Budućnosti na 3:0. Gosti iz Mionice u 79.minuti uspjeli su smanjiti prednost a strijelac je bio Merim Gibić. Do kraja susreta Bosna je imala još nekoliko prilika ali rezultat se nije mijenjao.

Sa ovom pobjedom Budućnost trenutno zauzima peto mjesto na tabeli sa učinkom 2 pobjede, 3 neriješena rezutata i bez poraza.

U narednom kolu naš tim gostuje u Lukavcu gdje će se sastati sa ekipom Radničkog.

FK BUDUĆNOST - FK Bosna Mionica  3:1  E. Trumić, S. Mustafić (Budućnost) / M.Gibić (FK Bosna K.)

FK Budućnost: D.Mujkić, H.Đezić, E.Trumić, J.Ćehajić (Ć.Smajlović), A.Sulejmanović, S. Mustafić, N.Šehić, H.Mahumtović, A.Džinić (B.Ikanović), O.Berbić, S.Dedić (M.Mujić)

FK Bosna Mionica: E.Kukuruz, S.Isanović, H.Jahić, V. Omeragić, H.Osmanović (A.Muratović), A.Kukuljević, A. Krdžić(M.Taletović), I.Nuhanović, N. Đonlić, K. Arapović, N.Hasanbašić (M.Gibić)

Foto galerija:


























Nema komentara:

Objavi komentar