nedjelja, 12. studenoga 2017.

Budućnost pobjedom protiv Priluka ovjerila titulu jesenjeg prvaka

Budućnost je u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone na gostovanju u Živinicama ostvarila pobjedu protiv Priluka minimalnim rezultatom 1:0. Ovom pobjedom Budućnost je prvi dio prvenstva završila na prvom mjestu sa pet bodova više u odnosu na drugoplasiranu Bosnu iz Mionice.


U prvom poluvremenu Budućnost je kontrolisala igru stvorila nekoliko prilika,a izdvajamo šut Eldina Trumića sa 25 metara ali golman domaćih fantastično brani.I domaći tim je imao nekoliko poluprilika,ali se na odmor otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu Budućnost je imala nekoliko dobrih prilika za postizanje golova,a jedna takva nakon kontra napada u 75.min. je donijela vodstvo našem timu kada je rezervista Muhamed Mujić asistirao za Ćamila Smajlovića koji pogađa za 1:0 što je bio i konačan rezultat utakmice.

Budućnost je jesenji dio sezone završila bez poraza, sa 11 pobjeda i 4 neriješena rezultata.

Napominjemo da Budućnost u narednu Nedjelju igra 1/16 finala kup-a TK,a protivnik je ekipa Slatine iz Bašigovaca.Utakmica se igra na stadionu "NK Slatina" u Bašigovcima.

FK Priluk - FK Budućnost 0:1 (Ć.Smajlović 75.min)

FK PRILUK: Baščelić,Ibrahimbegović(Imamović),Ramić,Karić(Smajlović),Mulaomerović,Jakubović,Mazić,Mahovikić,Goletić(Brčaninović),Spračaković,Mešanović

FK BUDUĆNOST: Mujkić,Đezić,Trumić,Ćehajić(Mujić),Smajlović,Sulejmanović(Turić),Mustafić,Mahmutović,Džinić,Berbić(Dedić),Idrizović

Nema komentara:

Objavi komentar