subota, 31. ožujka 2018.

Budućnost ubjedljiva protiv kalesijske Bosne (FOTO + VIDEO)

Budućnost je u okviru 19.kola Druge lige FBiH-Sjever na svom terenu sa visokih 6:0 savladala ekipu Bosne iz Kalesije.


Na vodstvo Budućnosti čekalo se do 31.minute kada je mrežu gostiju načeo Safet Mustafić,drugi gol za Budućnost postigao je Armin Sulejmanović u 42 min.Dva minuta Kasnije Faruk Gogić povećava prednost Budućnosti na 3:0 što je bio rezultat prvog poluvremena.
Na startu drugog poluvremena tačnije u 47.minuti utakmice Belmin Idrizović postiže gol za 4:0.U 56.minuti dvostruka izmjena u Budućnosti,Gogića i Mujića zamijenili su Zulić i Fazlić,a upravo ova dva igrača strijelci su još dva gola za Budućnost.Prvo je Zulić u 72.minuti pogodio za 5:0 da bi za kraj Sadžid Fazlić u 90 minuti iz slobodnog udarca pogodio za konačnih 6:0.

Budućnosti je ovo trinaesta pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva,sa ovom  pobjedom naš tim se učvrstio na liderskoj poziciji sa deset bodova prednosti nad drugoplasiranom ekipom Bosne Mionica odnosno jedanaest u odnosu na Gradinu koja zauzima treće mjesto.

                                               

BUDUĆNOST - Bosna K. 6:0
Strijelci: Safet Mustafić, Armin Sulejmanović, Faruk Gogić, Belmin Idrizović, Adnan Zulić, Sadžid Fazlić

Za Budućnost u ovoj utakmici nastupili su:Mujkić,Šehić,Mahmutović(Ćehajić),Džinić,Berbić,Trumić,Mustafić,Gogić(Fazlić),Sulejmanović,Fazlić,Mujić(Zulić)

U narednom kolu Budućnost gostuje u Mionici kod drugoplasirane Bosne,a utakmica se igra u srijedu od 16:00 sati


Foto Galerija




















Nema komentara:

Objavi komentar