srijeda, 16. svibnja 2018.

Kadeti Budućnosti pobjedom protiv Sloge najavili derbi protiv Zvijezde 09

Kadeti Budućnosti danas su na gostovanju kod ekipe Sloge u Simin Hanu upisali novu pobjedu koja naš tim ostavlja u utrci za prvo mjesto.


Međutim ovaj meč nije baš najbolje počeo za naše kadete,domaći preko Bakira Husića stižu do prednosti već u 10. minuti susreta.U 25. minuti Safet Ibrahimović poravnava rezultat na 1:1,tri minute kasnije domaći ponovo stižu do vodstva a strijelac je Emrah Ahmetović.Naš tim do kraja prvog poluvremena dolazi do izjednačenja,tačnije Behrić Ahmed u 36.minuti pogađa za 2:2.

U drugom poluvremenu naši momci su opravdali ulogu favorita u ovoj utakmci pa su sa još dva gola uspjeli u potpunosti preokrenuti rezultat.Prvo je Berbić Elvis u 50.minuti pogodio za 2:3,zatim u 64.minuti za konačnih 2:4 pogodio je Hasanbegović Armin kojem je ovo 30.gol u prvenstvu.

U nedjelju naš tim očekuje derbi utakmica protiv ekipe Zvijezde 09 koja je trenutni lider prvenstva sa 4 boda prednosti ali u utakmicom više u odnosu na Budućnost.

Ovome dodajemo da su i naši juniori upisali pobjedu protiv Sloge rezultatom 1:4,tri gola za našu ekipu postigao je Bakir Karić,a strijelac četvrtog gola je Mahir Lugavić.

Nema komentara:

Objavi komentar