srijeda, 7. rujna 2011.

Memorijalna utakmica "Edib Čergić-Čari" završena rezultatom 1:1

Memorijalna utakmica između Budućnosti i Slobode u čast poginulog pripadnika ARBiH i bivšeg igrača Budućnosti Ediba Čergića-Čarija završena je rezultatom 1:1.Strijelac gola za Budućnost bio je Muhamed Muminhodžić,dok je za Slobodu strijelac bio Haris Ribić.

Budućnost je utakmicu počela u slijedećem sastavu:Husić,Čergić,Kurtić,Čolić,Čamrković,Sliško,Ikanović,Kavazović,Imamović,Mujić i Salibašić.
Obje ekipe su u utakmicu ušle sa namjerom da dođu do pobjede.Igralo se tečno i brzo na obje strane.Budućnost je bila nešto bolja od Slobode u prvom poluvremenu,te su stvorili dosta prilika za gol,međutim igrači Budućnosti nisu bili prisebni u 3-4 situacije kada je Budućnost mogla do gola.
I Sloboda je igrala dobro,te imala svoje prilike za gol.Najopasniji kod gostiju je bio Jasmin Mešanović koji je zadao dosta problema odbrani Budućnosti.Ipak na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 0:0.

U drugom poluvremenu na teren izlazi druga ekipa Budućnosti.Drugo poluvrijeme su počeli :Bećirović,Džinić,Hasanović,Mustafić,Čolić,Smajić,Lugavić,Pirić,Delić,Osmanović i Muminhodžić.
Ipak domaćini nisu dobro otvorili utakmicu,već na samom početku drugog poluvremena Ribić dovodi goste u vodstvo.Nakon toga Budućnost preuzima terensku incijativu u želji da dođe do poravnjanja.To im je pošlo za rukom kada je Muminhodžić prelijepim golom glavom matirao čuvara mreže Slobode Denisa Mujkića.Na kraju se ispostavilo da je to konačan rezultat.Nakon toga Delić je imao odličnu priliku,no šutirao je malo pored gola.Do kraja je ostalo najrealnijih 1:1.
Na kraju utakmice je uslijedila dodjela zahvalnice FK "Sloboda" Tuzla što su došli da uveličaju ovaj događaj.Također su podijeljene ostale nagrade,a prema izboru Ibrahima Crnkića i Munevera Rizvića "Igrač koji stilom igre najviše podsjeća na rahmetli Čarija" je bio Haris Ribić,strijelac gola za Slobodu.











1 komentar:

  1. Best Places To Bet On Boxing - Mapyro
    Where To Bet On Boxing. It's https://octcasino.com/ a sports betting event titanium metal trim in which you 출장샵 bet on the outcome of a game. In the boxing world, 출장샵 each player must decide if or not 토토사이트 to

    OdgovoriIzbriši