nedjelja, 13. svibnja 2012.

Budućnost petardom ispratila Unis

U okviru 25. kola Prve lige FBiH Budućnost je dočekala vogošćanski Unis, te slavila visoku pobjedu od 5-1. Strijelci za Budućnost u ovoj visokoj pobjedi bili su Elvin Suljić koji je mrežu Unis-a tresao čak 3 puta i kojem je ovo prvi hat-trick u dresu Budućnosti, te Muris Pirić i Arnel Delić, dok je utješni pogodak za goste postigao Amel Handžić.

Budućnost: Husić, Čergić, Kovačević, Kurtić, Čamrković, Imamović, Sliško, Pirić, Kavazović, Suljić, Osmanović, dok su u nastavku priliku dobili: Delić, Lugavić, Mujić.

Od samog početka utakmica je išla samo u jednom smijeru. Već u prvoj minuti Suljić dovodi Budućnost u vodstvo, već tada je bilo sve jasno što se tiče ove utakmice. Ipak gosti su u sjeni domaćih napada došli do penala, kojeg je golman Budućnosti Muris Husić uspio odbraniti. Nedugo zatim u 18. minuti Pirić povećava vodstvo Budućnosti na 2-0. Da bi prvo poluvrijeme i dobru igru domaćih zaključio Suljić svojim drugim golom za 3-0 u 36. minuti susreta.

Na početku drugog poluvremena tačnije u 52. minuti došlo je do malog pada u igri Budućnosti što koristi Amel Handžić i postiže utješni pogodak za goste iz Vogošće. Nakon toga Budućnost ponovo dominira terenom i preuzima terensku incijativu što se isplatilo u 68. minuti kada Suljić pogađa i postiže svoj prvi hat-trick u dresu Budućnosti. Ipak Banovićani nisu stali ni nakon 4. gola, te je mladi Arnel Delić u 90. minuti donio i 5. pogodak za konačan rezultat ove utakmice.

Osim dobre igre Budućnosti koja je ovom pobjedom došla do 3. uzastopne pobjede i 5. pozicije na tabeli, treba istaći više nego lošu posjetu na Gradskom stadionu u Banovićima. Donosimo vam slike kako je stadion sablasno prazno izgledao jučer na utakmici Budućnost-Unis...




U narednom kolu Budućnost gostuje u Bugojnu gdje se sastaje sa ekipom Iskre.

Nema komentara:

Objavi komentar