ponedjeljak, 29. srpnja 2013.

Budućnosti pripao turnir u Tojšićima

U vikendu koji je za nama Budućnost je u sklopu priprema za početak prvenstva Prve lige FBiH učestvovala na turniru u Tojšićima koji svake godine organizuje FK Sloga iz Tojšića. Na turniru su nastupile četiri ekipe: Sloga, Drina Zvornik, TOŠK Tešanj i Budućnost, a sve utakmice igrane su na stadionu "Ada".

Subota je bila rezervisana za polufinalne duele u kojima su se sastali Sloga i TOŠK, te zvornička Drina i Budućnost. Prvo polufinalni susret pripao je Slogi koja je slavila rezultatom 2-1, dok je u drugom polufinalnom susretu Budućnost slavila minimalnu pobjedu.

U nedjelju je odigrana i završnica turnira - finale i susret za treće mjesto. U susretu za treće mjesto Drina je bila bolja od TOŠK-a, te je slavila rezultatom 3-1. U finalnom susretu viđeno je čak 8 pogodaka. Efikasna i tečna utakmica na kraju je pripala Budućnosti koja je slavila rezultatom 5-3.

                   Eldin Trumić - najbolji igrač ovogodišnjeg turnira

Na kraju turnira proglašen je najbolji igrač, ovoga puta to je bio Eldin Trumić, igrač Budućnosti koji je ovog ljeta stigao iz Radničkog. Podsjetimo, Trumić je također u Memorijalnoj utakmici "Edib Čergić-Čari" po izboru Smajila Karića i Munevera Rizvića bio igrač koji stilom igre najviše podsjeća na rahmetli Čarija. Nema sumnje da će Trumić biti veliko pojačanje za banovićki tim, a nadamo se da će sa dobrim partijama nastaviti i u Prvoj ligi FBiH.

Nema komentara:

Objavi komentar