subota, 7. rujna 2013.

Budućnost ponovo u rezultatskoj krizi

Banovićka Budućnost nakon 4 odigrana kola Prve lige FBiH ima svega 3 boda i to osvojena na samom početku prvenstva kada je Budućnost sa 5-0 savladala Orašje. Bila je to sjajna uvertira pred nastavak prvenstva, koja je obećavala mnogo, no Banovićani su zakazali i kristalno je jasno da je Budućnost ponovo ušla u rezultatsku krizu. Budućnost je gubila redom od Branitelja, zatim na domaćem terenu od Iskre, te ponovo minimalan poraz u Srebreniku od domaće Gradine.

Prvo je Branitelj u Rodoču savladao Budućnost, rezultatom 2-1, iako je Budućnost u svim segmentima igre bila ravnopravan protivnik Branitelju i zaslužila da se u Banoviće vrati barem sa bodom. Banovićki tim je i poveo u ovom susretu preko Mujića, no Branitelj je nakon preokreta stigao do vrijedne pobjede. To im je znatno olakšao Čergić koji je u 60. minuti zaradio crveni karton.

U narednom kolu Budućnost je dočekala Iskru i poražena u susretu gdje su zeleno-crni imali potpunu dominaciju na terenu svih 90 minuta. No, jedna nesmotrenost odbrane, tačnije Zoletića koštala je Budućnost i Iskra je ni kriva ni dužna stigla do velike pobjede. Nakon velike pogreške Zoletića, čiju je loptu u pokušaju da ona dođe do Mujkića presreo Kmetaš kome dalje nije bilo teško pogoditi mrežu. Pokušavali su nogometaši Budućnosti svim silama stići barem do boda, ali nedostatak prisebnosti i sreće su sačuvali gol Iskre. Treba istaći i da je glavni sudac ovog susreta oštetio Budućnost za jedanaesterac, koji je bio evidentan, no ni glavni, a ni pomoćni sudac nisu se oglasili, te su time direktno uticali na rezultat ove utakmice.

Seriju poraza Budućnost je danas nastavila i u Srebreniku gdje je domaća Gradina bila bolja rezultatom 1-0. Ponovo Budućnost nije igrala loše, dobro su zeleno-crni stajali na terenu veći dio utakmice. Igrač odluke bio je Adin Džafić koji je postigao gol u 35. minuti za prvu pobjedu Gradine ove sezone. Nakon gola Budućnost nije poklekla, pokušavali su zeleno-crni stići do poravnjanja, ali neuspješno. Tako je kantonalni derbi završen minimalno pobjedom domaće ekipe.

U narednom kolu Budućnost će dočekati novajliju u ligi - konjički Igman.

Branitelj - Budućnost 2-1 (Sabljić, Bebanić - Mujić)
Budućnost - Iskra 0-1 (Kmetaš)
Gradina - Budućnost 1-0 (Džafić)

Nema komentara:

Objavi komentar