subota, 14. rujna 2013.

Pobjeda Budućnosti za prekid crne serije

Budućnost je u 5. kolu Prve lige FBiH na svom stadionu ugostila ekipu Igmana i stigla do vrlo važne pobjede rezultatom 2-0. Strijelci za zeleno-crne bili su Ikanović kojem je ovo prvi gol ove sezone, te Salihović koji je postigao svoj drugi gol ove sezone. Od samog početka stigao je nagovještaj da će Budućnost u ovoj utakmici svim silama nastojati doći do pobjede i prekinuti seriju od 3 uzastopna poraza. Ekipa Igmana također na samom početku susreta pokazala da se nije došla braniti i da će tražiti svoju priliku za bod(ove).

Budućnost na početku susreta preuzela terensku incijativu, u nastojanju da dođe do brzog gola koji bi donio veliko olakšanje. No, tvrda i disciplinovana odbrana gostiju nije dozvolila da Budućnost ugrozi gol Igmana. Sve prijetnje su na vrijeme osujetili i uglavnom su uspješno otklanjali opasnost. Budućnost je pravu priliku imala sredinom prvog poluvremena kada Mujićev udarac glavom odlazi pokraj gola. Gosti su prethodno 2 puta imali odličnu priliku za gol, no oba puta Mujkić je spašavao Budućnost. Prvo je Mujkić skinuo odličan udarac sa nekih 20-ak metara nakon odlično izigrane akcije gostiju po lijevoj strani. Ne dugo zatim jedan dalekometni šut koji je bio izuzetno precizan, ali je dobro postavljeni Mujkić i ovo ukrotio. Do kraja poluvremena se igralo uglavnom na sredini terena bez konkretnijih prilika, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0-0.

U drugom poluvremenu Rizvić je osvježio ekipu uvodeći 2 vezna igrača, Slomića i Ikanovića. Tako je Budućnost odmah krenula agresivnije i time natjerala goste iz Konjica da se povuku i čekaju priliku za kontranapad. Budućnost iako uz terensku incijativu nije imala konkretnijih prilika, uglavnom poluprilike koje su završavale neuspješno. Gosti se fokusirali na kontranapade i čekali svoju priliku, no nisu je dobili. Pred sami kraj utakmice, tačnije u 80. minuti nakon ubacivanja iz auta, lopta dolazi do Ikanovića koji glavom pogađa mrežu gostiju za veliko slavlje domaćih fudbalera. Nakon gola Budućnost ipak smirila tempo igre i znatno se povukla, vrebajući kontre. Par puta su domaći igrači mogli stići do drugog gola, no spašavali su to gosti. I onda kada su svi mislili da je 1-0 konačan rezultat utakmice u sudijskoj nadoknadi vremena Salihović je iskoristio grešku golmana gostiju te prelijepim pogodkom donio Budućnosti drugi gol. To je ujedno bio i konačan rezultat susreta, a do kraja nije bilo većih uzbuđenja pa je Budućnost upisala drugu pobjedu ove sezone.

Naredno kolo Budućnost gostuje u Livnu kod ekipe Troglava.

Budućnost: Mujkić, Zoletić, Kovačević, Čolić, Čamrković, Imamović, Trumić, Osmanović (Ikanović), Kavazović (Slomić), Salihović i Mujić (Čergić).

Nema komentara:

Objavi komentar