četvrtak, 24. srpnja 2014.

Budućnost remizirala sa Slavenom

Fudbaleri Budućnosti su danas na stadionu u Baricama odigrali četvrti pripremni susret protiv Slavena iz Živinica. Susret je završen rezultatom 1-1, a strijelac za banovićki tim bio je Arnel Delić.

Budućnost je tijekom cijelog susreta imala blagu terensku incijativu, no to zeleno-crni nisu uspjeli krunisati. U prvom poluvremenu susreta Budućnost je uspjela stvoriti 3 izgledne prilike za gol, ali je golman Slavena uspješnim intervencijama spašavao svoj tim. Sa druge strane, Slaven nije uspio stvoriti izglednijih prilika za gol pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0-0.

Nakon nekoliko izmjena u svom sastavu, Budućnost zaigrala nešto agresivnije početkom drugog poluvremena. Iako dominantniji, fudbaleri Budućnosti nisu uspjeli uraditi ništa konkretno pred golom Slavena. Ipak sredinom drugog poluvremena Delić pogađa na asistenciju mladog Idrizovića. Pred sami kraj susreta igrači Slavena koriste nesmotrenost odbrane Budućnosti i golmana Lugavića za izjednačenje rezultata. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata tako da je Budućnost ubilježila prvi kiks u okviru pripremnih susreta. Podsjetimo, Budućnost je prethodno odigrala 3 pripremna susreta u kojima je ubilježila sve 3 pobjede, a zeleno-crni su bili bolji od Prokosovića, Gradine i Sloge iz Tojšića.

Naredni pripremni susret na rasporedu je već sutra kada Banovićani gostuju kod Gubera u Srebrenici.

Nema komentara:

Objavi komentar