subota, 16. kolovoza 2014.

Budućnost u premijernoj utakmici nove sezone gostuje u Jajcu

Budućnost će svoju premijeru u okviru Prve lige FBiH za sezonu 2014/15 imati u Jajcu kod novajlije u ligi, ekipe Metalleghe BSI. Zeleno-crni su prethodnog vikenda na otvaranju prvenstva trebali gostovati u Orašju, no ta utakmica je odložena za 20.08.2014. Ovo će biti prvi puta da Budućnost snage odmjerava sa ekipom iz Jajca.

Što se jajačkog kluba tiče, radi se o izuzetno organizovanom i uspješnom kolektivu koji je još uvijek prilično mlad. Metalleghe BSI osnovan je 2009. godine, sa prvobitnim imenom Maestral koje je krajem prethodne sezone promijenjeno u Metalleghe BSI. Zasigurno je da je ova ekipa pravo osvježenje za ovu ligu i da ima perspektivu, a kako u samom klubu ističu cilj da se klub uvede u elitni rang bh. nogometa u narednih par sezona. U svom debiju u Prvoj ligi uspjeli su osvojiti bod na teškom gostovanju u Rodoču, čime su najavili da će igrati važnu ulogu u ligi.

Banovićki tim u sezonu ulazi bez većih ambicija, a primarni cilj će zasigurno biti da se izbjegne situacija od prethodne 2 sezone. Klub su napustili Muhamed Mujić, Eldar Kavazović i Semir Slomić, dok su pristigli 2 povratnika u klub - Jasmin Jaranović i Armin Lugavić, te Semir Aljukić.

II kolo Prve lige FBiH:
16.08.2014., 17:00h Metalleghe BSI-Budućnost

Nema komentara:

Objavi komentar