subota, 27. rujna 2014.

Gradina ponovo bolja od Budućnosti

Fudbaleri Budućnosti su danas u okviru 8. kola Prve lige FBiH, gostovali u Srebreniku kod Gradine. Rutinska 3 boda su na kraju upisali domaći fudbaleri koji su slavili rezultatom 2-0. Podsjećamo da je ranije u okviru završnice Kupa FBiH Gradina u Srebreniku deklasirala Budućnost rezultatom 4-0, a zeleno-crni su ponovo pali bez ispaljenog metka.


Već na samom otvaranju utakmice, tačnije u 8. minuti susreta Turbić pogađa za vodstvo Gradine. Srebreničani su sve dileme oko pobjednika riješili već u prvom poluvremenu. Pred sami kraj prvog dijela utakmice Aletić pogađa za 2-0, što je na kraju bio i konačan rezultat susreta.

U nastavku znatno slabija utakmica, bez mnogo uzbuđenja i prilika, a Srebreničani su uspjeli sačuvati prednost stečenu u prvom poluvremenu. Bio je ovo 4. ovosezonski poraz Budućnosti, koja je ostala na 12 bodova i trenutno zauzima 8. poziciju na prvoligaškoj tabeli.

U narednom kolu u Banoviće stiže Branitelj iz Rodoča, koji se nalazi u donjem dijelu tabele, dok će prije toga Budućnost imati još jednu provjeru na Memorijalnoj utakmici "Edib Čergić-Čari", kada u Banovićima gostuje premijerligaška ekipa - tuzlanska Sloboda.

BUDUĆNOST: Mujkić, Zoletić, Kovačević, Čamrković, Džinić, Trumić, Avdić, Imamović, Jaranović, Salihović i Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar