nedjelja, 5. srpnja 2015.

Obavljena prozivka: Budućnost znatno oslabljena

 Prozivka uoči priprema za narednu sezonu obavljena je 01.07. na stadionu Budućnosti. Zeleno-crni će u narednu sezonu ući znatno oslabljeni, budući da je nekoliko standardnih prvotimaca napustilo klub. Na prozivci se nisu pojavili Arnel Delić i Anel Husić, koji su se već od ranije priključili pripremama novog premijerligaša - Mladosti iz Kaknja. Klub su još napustili zatim Emir Ikanović, Muamer Zoletić i Mirnes Salihović. Zvučnijih pojačanja na Gradskom stadionu u Banovićima još uvijek nema, a na probi se nalazi veliki broj mladih igrača, od kojih je većina iz omladinskog pogona Budućnosti.


Svakako da će najveći hendikep za banovićku ekipu biti odlazak mladog dvojca - Delića i Husića, koji iza sebe imaju sjajnu sezonu i koji su bili okosnica ekipe, te Budućnost nosili do četvrtog mjesta prvoligaške tabele. Husić je u prethodnoj sezoni postigao devet golova, dok je Delić u pet navrata tresao protivničke mreže, što svakako nije ostalo nezapaženo kod premijerligaških ekipa. Mladi stoper Budućnosti Hazim Đezić, o kome se prethodnih dana mnogo spekulisalo, je ostao u zeleno-crnom dresu, iako je na stolu imao nekoliko ponuda.

Prema svemu sudeći, Budućnost će se do početka sezone morati pojačati ukoliko naredne sezone želi konkurisati za gornji dio tabele, a budući da će znatno više ekipa iz Prve lige FBiH ispasti zbog skraćenja Premijer lige, to znači da će zeleno-crni voditi i veliku bitku za opstanak u prvoligaškom društvu.

Nema komentara:

Objavi komentar