nedjelja, 20. kolovoza 2017.

Budućnosti bod sa gostovanja u Prokosovićima

Budućnost je u okviru drugog kola Druge lige FBiH gostovala u Prokosovićima, gdje se sastala sa ekipom Prokosovića, a rezultat je na kraju glasio 1:1.

U prvom poluvremenu utakmice Budućnost je stvorila nekoliko dobrih prilika, a izdvaja se ona kada je Sulejmanović izašao sam pred golmana Bojića, ali je golman domaćih bio na visini zadatka. Smajlović je nekoliko minuta kasnije šutirao sa dvadeset metara, ali lopta odlazi pored gola. U sljedećem napadu, tačnije u 40. minuti utakmice domaći tim dolazi do prednosti kada Halilčević pogađa za 1:0, za veliko slavlje domaćih. S tim rezultatom se i završilo prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu Budućnost je krenula još snažnije prema golu domaćih, bilo je nekoliko odličnih prilika, a ona u 60. minuti je donijela i izjednačenje kada je Sulejmanović prošao po lijevoj strani i savladao danas veoma dobrog Bojića. Do kraja utakmice bilježimo još nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao.

Treba izdvojiti i to da je za Budućnost nakon sedam mjeseci pauze nastupio i Hazim Đezić.

NK Prokosovići - FK Budućnost 1:1
Strijelci: J. Halilčević (NK Prokosovići), A.Sulejmanović (FK Budućnost)

U narednom kolu Budućnost igra na domaćem terenu protiv Ingram iz Dubokog Potoka.

Napominjemo i to da Budućnost prije utakmice protiv Ingrama igra i memorijalnu utakmicu Edib Čergić-Čari a protivnik u ovoj utakmici je gradačačka Zvijezda.Utakmica se igra u utorak od 17:00 sati.

NK Prokosovići: B.Bojić,E.Salkić,E.Iljazagić,D.Halilović,J.Halilčević, J.Kasumović, K.Numanović, A. Mešić, A.Hasić, M.Dajdžić, J.Glibanović

FK Budućnost: D.Mujkić, E.Trumić, Ć.Smajlović, A.Sulejmanović, S.Mustafić, M.Mujić (J.Ćehajić 88.min), N.Šehić, H.Mahmutović, A.Džinić, E.Idrizović (H.Đezić 73.min.), S.Dedić (F.Gogić 73.min.)

Nema komentara:

Objavi komentar