subota, 28. travnja 2012.

Pobjeda Budućnosti za mirniji nastavak prvenstva

Budućnost je danas protiv bihaćkog Jedinstva stigla do veoma vrijedne pobjede sa kojom će Banovićani mirnije i rasterećenije ući u nastavak prvenstva. Budućnost je sasvim zasluženo slavila rezultatom 2-0, a strijelci za zeleno-crne su bili Elvin Suljić, te Izudin Osmanović.

U današnji meč bolje ušao domaći sastav, te već odmah na početku preuzeo terensku incijativu i počeo prijetiti golu gostiju. Već u 8. minuti susreta Budućnost dolazi u vodstvo, a strijelac je Elvin Suljić kojem je ovo 3. gol u dresu Budućnosti. Nakon toga još nekoliko prilika pred golom golmana gostiju Harbaša. I gosti su također priprijetili golu Husića nakon jedne kontre kada Semir Slomić prolazi po lijevoj strani i loptu šalje do Muamera Gagule koji šutira u donji lijevi ugao, ali Husić je bio na visini zadatka. Sa rezultatom 1-0 se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti iz iz Bihaća koji već odmah na početku stvaraju 2 dobre prilike za gol, no rezultat se nije mijenjao. Nakon toga Budućnost ponovo preuzima terensku incijativu što se isplatilo kada u 62. minuti mladi Izudin Osmanović pogađa za 2-0 na kraju će se ispostaviti i konačan rezultat susreta. Do kraja susreta po još nekoliko prilika na obje strane, ali ništa konkretno tako da je na kraju ostalo sasvim zasluženih 2-0.

Budućnost: Husić, Kovačević, Čolić, Kurtić, Čamrković, Ikanović, Imamović, Sliško, Pirić, Suljić i Osmanović, dok su u nastavku priliku dobili: Muminhodžić, Kavazović i Lugavić.

U narednom kolu Budućnost gostuje u Čapljini gdje će odmjeriti snage sa istoimenom ekipom.






Nema komentara:

Objavi komentar