subota, 21. travnja 2012.

Bez pobjednika u kantonalnom derbiju

Danas su na Gradskom stadionu u Banovićima u okviru 22. kola Prve lige FBiH snage odmjerili Budućnost i Gradina, a susret je završio rezultatom 1-1 i podjelom bodova.

Gosti iz Srebrenika bolje ušli meč i već na samom početku, tačnije u 3. minuti susreta dolaze u vodstvo, a pogodio je najbolji strijelac Gradine Ermin Huseinbašić. Nakon toga Budućnost kreće po izjednačenje. Ipak do njega dolaze tek u 45. minuti kada za poravnjanje rezultata i kasnije će se ispostaviti konačan rezultat susreta pogađa Eldar Kavazović.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Budućnost u želji da dođe do vodstva. Međutim u nekoliko navrata domaći igrači nisu bili prisebni. Gradina do kraja željela da sačuva ovaj rezultat i dođe do vrijednog boda. Do kraja su se oduprijeli svim napadima Banovićana i došli do boda.

Treba istaći i to da je Budućnost igrala bez 3 standardna igrača, Sliška, Suljića te Kovačevića, što je bio dodatni problem za trenera Rizvića. Također treba istaći i dolazak gostujućih navijača, popularnih Apača kojih je bilo oko 50-ak danas u Banovićima.

U narednom kolu Budućnost ponovo igra pred svojim navijačima, a u goste stiže stari rival Budućnosti bihaćko Jedinstvo.

Budućnost: Husić, Čergić, Kurtić, Čolić, Čamrković, Ikanović, Imamović, Kavazović, Pirić, Osmanović i Mujić, dok su u nastavku priliku dobili Muminhodžić, Delić i Džinić.










Nema komentara:

Objavi komentar