srijeda, 24. srpnja 2013.

Raspored Budućnosti za narednu sezonu

Žrijeb takmičarskih brojeva Prve lige FBiH za novu sezonu 2013/2014 održan je 19.07.2013. sa početkom u 12 sati u hotelu "Sunce" u Vogošći. Budućnost je dobila takmičarski broj 7, a u prvom kolu Banovićani na svom terenu dočekuju svog starog rivala Orašje. Popularni "Labudovi sa Save" koji su povratnici u Prvu ligu u Banovićima će gostovati 17.08.2013. sa početkom u 17 sati i 30 minuta. 8 dana kasnije Budućnost gostuje kod Branitelja u Rodoču, koji će svoje utakmice igrati nedjeljom zajedno za Radničkim i GOŠK-om.

Kompletan raspored Budućnosti u sezoni 2013/2014:

1. kolo: Budućnost - Orašje
2. kolo: Branitelj Rodoč - Budućnost
3. kolo: Budućnost - Iskra Bugojno
4. kolo: Gradina Srebrenik - Budućnost
5. kolo: Budućnost - Igman Konjic
6. kolo: Troglav Livno - Budućnost
7. kolo: Budućnost - Mladost Kakanj
8. kolo: Sloboda Tuzla - Budućnost
9. kolo: Budućnost - Radnički Lukavac
10. kolo: Jedinstvo Bihać - Budućnost
11. kolo: Budućnost - Bratstvo Gračanica
12. kolo: GOŠK Gabela - Budućnost
13. kolo: Budućnost - Čapljina
14. kolo: Budućnost - Podgrmeč Sanski Most
15. kolo: Rudar Kakanj - Budućnost


 
                                              

Budućnost je već u punom jeku kada su pripreme za narednu sezonu u pitanju. Tako su Banovićani već odradili dio priprema, u sklopu kojih su odigrali i 3 prijateljske utakmice. Banovićani su najprije poraženi od tuzlanske Slobode u Memorijalnoj utakmici "Edib Čergić-Čari" gdje je tuzlanski tim slavio sa 2-0. Nakon toga Budućnost je učestvovala na turniru "11 šehida nogometnih asova Doboj Istoka" u Klokotnici gdje su u prvom susretu poraženi od Gradine nakon izvođenja penala, prethodno je u regularnom dijelu rezultat glasio 2-2. U utakmici za treće mjesto Budućnost je porazila domaći tim Doboj-Istok rezultatom 4-2.

Od novih imena u redovima banovićkog prvoligaša su sada već bivši igrači Radničkog iz Lukavca Eldin Trumić i Semir Slomić, te povratnik u Budućnost Muris Pirić. Budućnost će u narednoj sezoni biti oslabljena za svog najboljeg strijelca prethodne sezone Muhameda Mujića koji se trenutno nalazi na probnom radu u Hrvatskoj.

Nema komentara:

Objavi komentar