nedjelja, 27. listopada 2013.

Budućnost pobjedom prekinula seriju od 3 uzastopna poraza

Pobjedom protiv Bratstva u okviru 11. kola Prve lige FBiH Budućnost je prekinula svoju crnu seriju od 3 uzastopna poraza. Nakon poraza od Slobode na Tušnju rezultatom 2-0 iz Banovića je 3 boda odnio Radnički, da bi u prethodnom kolu u Bihaću Jedinstvo slavilo minimalnu pobjedu. Time se banovićki tim ponovo doveo u nezgodnu poziciju i na donji dio tabele. Ipak pobjedom protiv Bratstva zeleno-crni su se približili sredini tabele i to će biti cilj kome će težiti do kraja polusezone.

Budućnost je do vrlo vrijedna 3 boda stigla golovima Mujića iz penala, te nakon toga i prvijenca Slomića ove sezone. Prvo poluvrijeme proteklo u ispitivanju snaga, te uglavnom igrom na sredini terena uz povremene prijetnje oba tima.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Budućnost, a u 50. minuti glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je Mujić kome je ovo bio 7. gol ove sezone u dresu Budućnosti. Trenutak odluke desio se u 70. minuti kada Slomić svojim prvijencom ove sezone pogađa za 2-0 i konačan rezultat susreta. Ovom pobjedom Budućnost je zauzela 10. poziciju prvoligaške tabele, dok je Bratstvo ostalo na 2. poziciji ali sa 4 boda manje od prvoplasiranog Jedinstva.

Budućnost u narednom kolu ima težak zadatak pred sobom - gostovanje u Gabeli gdje će snage odmjeriti sa domaćim GOŠK-om.

Nema komentara:

Objavi komentar