ponedjeljak, 14. listopada 2013.

Nakon Iskre i Radnički odnio puni plijen iz Banovića

Nakon kantonalnog derbija na Tušnju gdje je Budućnost poražena od Slobode, ovog vikenda je u Banovićima odigran još 1 kantonalni derbi, a Budućnost je ponovo poražena. Ovoga puta od zeleno-crni su poraženi od Radničkog, koji je minimalno slavio i tako nanio 2. ovosezonski poraz Budućnosti na domaćem terenu.

Trenutak odluke desio se u 2. minuti susreta kada Aljukić iz slobodnog udarca pogađa za 0-1, što je ispostavit će se i konačan rezultat susreta. Lopta koju je uputio igrač gostiju naizgled bezopasna je nakon odskakanja ispred gola završila u mreži zbunjenog Mujkića. Nakon početnog šoka Budućnost je uspjela uspostaviti terensku incijativu i priprijetiti golu Radničkog. Prvu priliku propustio je Mujić kada nakon kornera šutira glavom pored gola. Isti igrač ponovo je u glavnoj ulozi, nakon još jednog kornera ponovo šutira pored gola Radničkog. Do kraja poluvremena bilježimo još jednu priliku za Radnički, no Mujkić je uspio izbaciti loptu u korner.

Na samom početku 2. poluvremena velika prilika za Radnički da poveća prednost. Nakon prodora Jaranovića po lijevoj strani Kovačević ga ruši na rubu šesnaesterca, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Ipak Mujkić sjajno brani udarac Jaranovića i time ostavlja Budućnost u igri. Jaranović se ne dugo zatim ponovo našao u izglednoj situaciji za gol, no šutirao je pored gola. Budućnost nakon toga ponovo polako preuzimala incijativu, a nakon jednog centaršuta sa desne strane Mujić je srušen u kaznenom prostoru, a glavni sudija pokazuje na bijelu tačku, da bi nakon toga korigovao svoju odluku i na signalizaciju pomoćnog sudije svirao nedozvoljenu poziciju u kojoj se Mujić našao. Mujić je ponovo u prilici kada Lugavić loše reaguje, ali je Mujićev slab udarac u korner izbacio štoper Radničkog. Najbolji strijelac Budućnosti ponovo se našao u prilici, ali je njegov udarac glavom ukrotio Lugavić. Do kraja susreta vrijedi izdvojiti još udarac Kavazovića, te crveni karton Salihovića koji je zadobio nakon navodnog nasrtanja na nogometaša Radničkog.

Naredno kolo Budućnosti slijeduje još 1 veoma težak meč. Banovićani putuju u Bihać gdje će snage odmjeriti sa liderom prvenstva ekipom Jedinstva.

Budućnost: Mujkić, Kovačević, Zoletić, Mahmutović, Čolić, Trumić, Imamović, Kavazović, Slomić, Salihović i Mujić.

Nema komentara:

Objavi komentar