subota, 16. studenoga 2013.

Budućnost deklasirala Podgrmeč

Budućnost je u okviru 14. kola Prve lige FBiH na svom terenu dočekala predposljednju ekipu na prvoligaškoj tablici Podgrmeč iz Sanskog Mosta i ubilježila ubjedljiv trijumf rezultatom 7-0. Bila je to najbolja partija zeleno-crnih u dosadašnjem dijelu sezone, dok su gosti iz Sanskog Mosta još jednom pali bez ispaljenog metka. Strijelci za banovićki tim bili su Mujić koji je postigao hat-trick, zatim Salihović koji je postigao 2 pogotka, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Kovačević i Zoletić.

Već od samog početka utakmice razlika u kvalitetu ove 2 ekipe je bila evidentna, uz terensku nadmoć i incijativu čekao se trenutak kada će Budućnost načeti mrežu gostiju. Već u 13. minuti nakon odlične akcije po desnoj strani, Čamrković upućuje centaršut koji Husić glavom prebacuje do Mujića kojem nije bilo teško zakucati loptu u gol Podgrmeča. Istim tempom Budućnost je nastavila i nakon pogotka, a ubrzo bilježimo još jednu izglednu priliku za gol kada Mujić nakon odličnog kombinovanja sa Trumićem izlazi sam pred gol Podgrmeča, no njegovom udarcu ispriječila se stativa. U 38. minuti nakon oštrog centaršuta Kavazovića u gužvi se najbolje snalazi Kovačević koji glavom zabija za povećanje vodstva. Na poluvrijeme se ostišlo pri rezultatu 2-0.

U 2. poluvremenu Budućnost nastavila tamo gdje je stala u 1. i ponovo uz presing natjerala protivnika da se povuče. Redale su se prilike pred golom gostiju, međutim igrači Budućnosti nisu bili prisebni. Prije svih Mujić koji je u par navrata šutirao pored gola. Gosti su izdržali sve do 65. minute kada Mujić preciznim udarcem matira golmana gostiju. Samo nekoliko minuta kasnije, tačnije u 68. minuti pogađa i rezervista Salihović nakon prodora po desnoj strani. Opsada gola se nastavila, a u 80. minuti Mujić ponovo pogađa za hat-trick. Ponovo se gosti nisu bili u potpunosti i konsolidovali kada Salihović u 84. minuti pogađa za 6-0. I onda kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk i završetak utakmice, nakon centaršuta sa desne strane Zoletić u sudijskoj nadoknadi pogađa glavom za konačnih 7-0. Budućnost je tako na najbolji način iskoristila fizičku inferiornost protivnika, jer je bilo evidentno da gosti nisu dovoljno fizički pripremljeni i da će teško parirati igračima Budućnosti.

U narednom, posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Prve lige FBiH Budućnost gostuje u Kaknju kod starog rivala ekipe Rudara.

Budućnost: M. Husić, Kovačević, Zoletić, Čolić, Čamrković, Imamović, Trumić, Kavazović (od 66. Slomić), Delić (od 76. Lugavić), Mujić, A. Husić (od 45. Salihović).

Nema komentara:

Objavi komentar