subota, 25. listopada 2014.

Derbi završen podjelom bodova

Derbi utakmica 12. kola Prve lige FBiH, u kojoj su snage odmjerili do današnjeg kola vodeći Radnički i Budućnost završen je rezultatom 1-1 i podjelom bodova. Domaće je u vodstvo doveo Senad Mujić, koji je bio siguran realizator najstrožije kazne, dok je bod Budućnosti pred sami kraj susreta donio Anel Husić.

                                        Foto: lukavac-x.ba

Zeleno-crni su ponovo odigrali jednu hrabru i utakmicu za gol više. Evidentno je bilo da obje ekipe u ovom susretu žele doći do pobjede. Prvi dio nije donio promjenu rezultata, iako je bilo prilika za to. Već na otvaranju drugog dijela susreta, tačnije u 50. minuti glavni sudija dosudio je jedanaesterac za ekipu Radničkog, kojeg je u gol pretvorio iskusni napadač Senad Mujić. Nakon vodećeg pogotka Radničkog, Budućnost krenula još ofanzivnije po izjednačenje rezultata. No, strpljiva, dopadljiva i hrabra igra došla je na naplatu na samom kraju susreta. U 88. minuti mladi napadač Budućnosti Husić nakon odbitka matira Baščelića za izjednačenje i vrijedan bod. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao tako da je ostalo 1-1.

U narednom kolu u Banoviće stiže trenutno prvoplasirana ekipa - Mladost iz Doboja (Kaknja). Biće to još jedna teška provjera za zeleno-crne koji bi se pobjedom u potpunosti priključili borbi za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu naredne sezone. Stoga je potrebna podrška sa tribina, a ovi momci su je dosadašnjim igrama zaslužili i zbog toga napunimo stadion u subotu i dođimo zajedno do nove pobjede i 3 boda koja će nas dodatno približiti elitnom rangu bh. fudbala.

Treba istaći i to da su fudbaleri Budućnosti sa tribina stadiona "Jošik" danas imali podršku najodanijih navijača - Ljumana, koji su cijeli susret pružali podršku svojim fudbalerima.

BUDUĆNOST: Mujkić, Zoletić, Đezić, Čamrković, Džinić, Trumić, Aljukić, Imamović, Jaranović, Salihović, Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar