četvrtak, 30. listopada 2014.

Zeleno-crni dočekuju Mladost u derbiju kola

Derbi 13. kola Prve lige FBiH, koje je na rasporedu u nedjelju 02.11.2014. sa početkom u 13 sati i 30 minuta, igra se u Banovićima gdje četvrtoplasirana Budućnost dočekuje lidera prvoligaške tabele - ekipu Mladosti. Zeleno-crni su se dobrim igrama u posljednjih nekoliko kola probili do vrha tabele i trenutno zauzimaju 4. poziciju sa 3 boda manje od Mladosti koja drži prvo mjesto. Ukoliko se želi održati na vrhu i utrci za Premijer ligu BiH, Budućnost je u ovom susretu pod imperativom pobjede. Prethodne sezone, koja je ujedno bila i debi za Mladost, Budućnost je u 2 utakmice protiv Dobojlija ostvarila pobjedu i remi. U Banovićima su fudbaleri Budućnosti slavili sa 2-1, dok je u Doboju (Kaknju) susret završen rezultatom 1-1 i podjelom bodova.

Mladost ove sezone pravo osvježenje za ligu i jedno od najprijatnijih iznenađenja. Iako su prethodne sezone status Prvoligaša uspjeli sačuvati tek pred sami kraj prvenstva, ove sezone su Dobojlije furiozno ušli u prvenstvo i nakon 13 odigranih kola nalaze se na liderskoj poziciji. Ekipi koju je Mladost napravila uoči početka sezone mnogi su predviđali znatno lakšu sezonu negoli što je bila ona prethodna, odnosno da ove sezone prvoligaški status ne bi trebao ni u jednom trenutku doći u pitanje. No, malo ko je očekivao da će Mladost ovako visoko kotirati i da će se istaći kao jedan od ozbiljnijih kandidata za Premijer ligu. Svakako da će Mladost i u Banoviće doći da se nadigrava i da traži povoljan rezultat, što će biti izuzetno težak zadatak za banovićku ekipu.

Budućnost sa druge strane, također furiozno otvorila prvenstvo i pobjedom protiv zahuktalog i ambicioznog Metalleghea, najavila da bi ove sezone banovićki fudbal konačno mogao ugledati svjetlu na kraju tunela. Nakon 2 tmurne sezone, u kojima se prvoligaški status spašavao u posljednjem kolu, svi su očekivali da primarni cilj ove sezone bude sredina tabele i miran završetak sezone. Nakon uvodne pobjede, uslijedio je hladan tuš nakon poraza protiv znatno podmlađene ekipe Orašja, koja slovi za jednu od najlošijih ekipa lige. Sve do utakmice u Goraždu, Budućnost nije nagovještavala da bi se mogla priključiti klubovima u vrhu tabele i borbi za Premijer ligu. No, iznenađujuća i vrijedna pobjeda protiv Goražda, koje je u tom trenutku zauzimalo prvo mjesto, vratila je nadu i optimizam u redove Banovićana. Nakon toga slijedi teško izvoljevana pojeda protiv Igmana, kada je Budućnost otpor gostiju slomila tek u 87. minuti susreta. Dobru uvertiru su zeleno-crni napravili pred kantonalni derbi i utakmicu koja je ujedno slovila i za derbi 12. kola protiv lukavačkog Radničkog, koji je još uvijek neporažena ekipa. Izuzetno vrijedan bod jasno je dao do znanja da će Budućnost u ovoj sezoni konkurisati za sami vrh tabele i promociju u Premijer ligu. Pobjeda protiv Mladosti bi potvrdila ono o čemu se ovih dana priča - juriš Budućnost ka prvom mjestu tabele.

Stoga pozivamo sve navijače i simpatizere Budućnosti da u nedjelju dođu na Gradski stadion i podrže naše momke u nastojanju da dođu do izuzetno vrijedne pobjede koja će ih lansirati ka samom vrhu tabele. Podrška je neophodna, a nema sumnje da su je ovi momci i zaslužili, te zbog toga budimo 12. igrač i nosimo naš tim do nove pobjede. Zajedno do pobjede i Premijer lige!

Nema komentara:

Objavi komentar