subota, 15. studenoga 2014.

Remi Budućnosti za kraj jesenjeg dijela prvenstva

Budućnost je danas u okviru posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva ugostila gračaničko Bratstvo, a susret je završen rezultatom 0-0 i podjelom bodova. Bio je ovo treći ovosezonski remi Budućnosti, te prvi kiks na domaćem terenu.

 

Utakmicu bolje otvara domaća ekipa, te već u prvoj minuti susreta bilježimo dobru priliku za zeleno-crne. Jaranović je probio po lijevoj strani, da bi zatim centrirao za Husića, koji udarcem iz okreta šuta malo pokraj lijeve stative gola Bratstva. Nedugo zatim, uzvratili su i gosti, kada nakon konfuzije odbrane Budućnosti jedan od gostujućih igrača sa svega pet metara nije uspio savladati Mujkića, koji se istakao sjajnom intervencijom. Nakon ove dvije prilike na obje strane, težište igre se prenijelo uglavnom na sredinu terena, uz grubu igru obje ekipe. Bilo je dosta oštrih startova, no glavni sudija susreta nije se olako hvatao za džep, što je bio znak da će dopustiti takvu igru. Sredinom prvog poluvremena, Trumić se u šesnaestercu gostiju sjajno oslobodio svog čuvara, te njegov neometani šut odlazi pokraj gola. Ubrzo je uslijedila još jedna prilika za banovićku ekipu, no nisu se najbolje snašli ispred gola Bratstva Jaranović i Aljukić, te je iz izgledne situacije Budućnost dobila samo korner. Do kraja prvog dijela susreta, rezultat se nije mijenjao tako je ostalo početnih 0-0.

Nastavak susreta bolje otvaraju gosti iz Gračanice. Blagom terenskom incijativom, sve intezivnije su dolazili do gola Budućnosti. Ofanzivna igra donijela je stopostotnu priliku, kada nakon dobro centaršuta neko od igrača Bratstva šuta glavom, ali Mujkić sjajnom intervencijom brani udarac. Poslije početne terenske incijative Bratstva, počela je i Budućnost polako da preuzima dominaciju i da prijeti golu Bratstva. Najprije je rezervista Salihović, sa oko 20 metara šutirao pored gola, da bi nedugo zatim Husićev udarac lako ukrotio golman gostiju. Prijetila je Budućnost i dalje, ali uglavnom iz poluprilika koje nisu donijele ništa konkretno, tako da su Gračanlije uspjeli odbraniti svoj gol i stići do boda.

Nakon prvog, odnosno jesenjeg dijela sezone, Budućnost zauzima šestu poziciju prvoligaške tabele sa 27 osvojenih bodova, uz skor od osam pobjeda, tri remija i četiri poraza i gol razliku 17-11 (+6). Prvoplasirana ekipa Goražda ima tri boda više, odnosno 30 osvojenih bodova, a pri vrhu tabele je velika gužva i čak polovina ekipa ima izgledne prilike za Premijer ligu. Stoga zeleno-crnim u nastavku sezone predstoji težak zadatak, ukoliko misle stići do prvog mjesta i Premijer lige. Prvenstvo se nastavlja na proljeće, a Budućnost u 16. i 17. kolu igra dvije vezane utakmice u Banovićima, protiv Orašja, odnosno Metalleghea.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Džinić, Mahmutović, Imamović, Aljukić, Trumić, Mustafić (Salihović), Jaranović i Husić (Delić).

Nema komentara:

Objavi komentar