petak, 14. studenoga 2014.

Budućnost u kantonalnom derbiju dočekuje Bratstvo

Posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva donosi još jedan derbi u kojem je u glavnoj ulozi Budućnost. Ovoga puta zeleno-crni će snage odmjeriti sa kantonalnim rivalom gračaničkim Bratstvo. Ovo je ujedno i derbi 15. kola Prve lige FBiH, budući da se sastaju dvije ekipe iz vrha tabele. Budućnost se trenutno nalazi na diobi 4. i 5. mjesta prvoligaške tabele sa 26 osvojenih bodova, upravo sa Bratstvom. Identičan omjer od osam pobjeda, četiri poraza i dva remija imaju obje ekipe, stim da Gračanlije imaju nešto bolju gol razliku.

Banovićki tim se sjajnom serijom u posljednjem dijelu sezone priključio vrhu tabele i postao jedan od favorita za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu. Nanizali su Banovićani šest utakmica bez poraza, gdje su ubilježili četiri pobjede i dva remija, odnosno ukupno osvojili odličnih 14 bodova, što ih je u krajnjoj liniji lansiralo na sami vrh tabele. Iako su u prvom dijelu jesenjeg dijela sezone, znatno zaostajali za vodećim ekipama lige, kontinuitet dobrih igara doveo je Budućnost u situaciju da se bori za promociju u elitni rang bh. fudbala. Uprkos tome što je bilo malo onih koji su vjerovali da Budućnost može konkurisati za prvo mjesto, nakon što je klub u novu sezonu ušao znatno oslabljen, fudbaleri banovićkog kluba su dobrim igrama sve demantovali, a serijom dobrih igara pokazali šta je njihov cilj - Premijer liga BiH. Ukoliko se određeni rezultati poklope, Budućnost bi pobjedom protiv Bratstva mogla zasjesti i na prvo mjesto, što bi predstavljalo dobru prednost pred proljetni dio sezone, gdje Banovićani u 16. i 17. kolu igraju na domaćem terenu protiv Orašja i jajačkog Metalleghea.

Za razliku od Budućnosti, gosti iz Gračanice nisu baš oduševili, pogotovo ne igrama na gostujućem terenu. Neprikosnoveni su fudbaleri Bratsva na domaćem terenu, gdje imaju stopostotan učinak, odnosno osam pobjeda iz isto toliko odigranih susreta. Ipak, igre na gostujućem terenu predstavljaju rak ranu ove ekipe, jer u dosadašnjih šest susreta nisu ubilježili niti jednu pobjedu, uz četiri poraza i dva remija. Posebno je zanimljiv podatak da Gračanlije na gostujućim utakmicama nisu uspjeli postići niti jedan pogodak. Činjenica koja dobrano ide u prilog fudbalerima Budućnosti, koji ove sezone i na domaćem i na gostujućem terenu pružaju jako dobre partije.

Prethodne sezone u dva susreta ovih rivala, Budućnost je ubilježila dvije pobjede, no druga je došla na kraju sezone kada je Bratstvo igralo bez ikakvog rezultatskog imperativa i značaja. Sada je pak situacija u mnogome drugačija, te će gosti u Banoviće doći tražiti svoju šansu za povoljan rezultat i možda čak i prvo mjesto prvoligaške tabele. Stoga je jasno da banovićke fudbalere očekuje izuzetno težak zadatak u nastojanju da dođu do nova tri boda.

Podrška našim fudbalerima je neophodna, stoga pozivamo sve navijače i simpatizere Budućnosti, kao i sve ljubitelje nogometa da u subotu (15.11.) dođu na Gradski stadion u Banovićima i podrže svoj klub u nastojanju da dođe do nove, izuzetno vrijedne pobjede. Ovi momci su partijama koje pružaju to i zaslužili, te stoga u subotu napunimo stadion i budimo 12. igrač našeg tima. Treba napomenuti da je za ovu utakmicu ulaz besplatan, te da je okupljanje navijačke skupine Ljumani u 11:00h kod "Žalosne majke". Izgovora nema, svi na stadion da podržimo naš klub. Zajedno do pobjede i Premijer lige!

15.11.2014. (subota) 13:00h, Gradski stadion u Banovićima:
Budućnost - Bratstvo
Ulaz: slobodan

Nema komentara:

Objavi komentar