nedjelja, 26. travnja 2015.

Zeleno-crni bolji od Gradine

Fudbaleri banovićke Budućnosti su u okviru 23. kola Prve lige FBiH na svom terenu ugostili kantonalnog rivala - ekipu srebreničke Gradine. Važna tri boda na kraju su odnijeli zeleno-crni, koji su slavili rezultatom 2-0. Pogotke za Budućnost su postigli Semir Aljukić kome je ovo prvijenac u zeleno-crno dresu ove sezone, te Anel Husić koji se po peti put u tekućoj sezoni upisao u listu strijelaca.


Dopadljivu igru su banovićki fudbaleri krunisali sa dva sjajna pogotka i tako na svoj konto upisalo nova tri boda sa kojima i dalje ostaju u igri za plasman u Premijer ligu BiH. Na početku susreta ispitivanje snaga protivnika i igra uglavnom na sredini terena, bez izglednijih prilika za gol. Prva ozbiljnija situacija pred golom Gradine donijela je vodstvo Budućnosti. Naime, igrala se 20. minuta kada je Trumić probio po lijevoj strani, a njegov prizemni centaršut sjajnim udarcem u gol je pretvorio Aljukić. Trumić je, zatim, oprobao svoj udarac, ali njegov snažan udarac odlazi preko gola gostujuće ekipe. Pokušavali su i gosti preko kontranapada stići do gola Mujkića, no uglavnom bezuspješno. Nakon jedne brze akcije udarac igrača Gradine je izblokirao Kovačević Raspoložena krila Budućnosti su svojim prodorima zadavala mnogo problema odbrani srebreničke ekipe. Igrala se 43. minuta susreta kada Jaranović i Husić igraju sjajan dupli pas, nakon čega Jaranović ubacuje u šesnaesterac, a golgeter Budućnosti - Husić glavom loptu ubacuje u gol Gradine za povećanje vodstva.

Drugo poluvrijeme susreta donijelo je nešto otvoreniju igru Gradine. Pokušavali su gosti ugroziti gol Mujkića, uglavnom preko Ribića, ali to nije donijelo promjenu rezultata. Sa druge strane, Banovićani su nakon visokog vodstva smirili igru i nastojali ne srljati, te čekati svoju priliku. Jaranović ju je i dočekao, no golman gostiju je odbranio njegov udarac sa svega par metara od gola. Do kraja susreta nije bilo situacija koje bi mogle donijeti promjenu rezultata, te je Budućnost tako upisala nova tri boda čime održava korak za vodećom Mladosti koja sada ima pet bodova više.

U narednom kolu Banovićani gostuju u Rodoču (Mostar) kod još jednog davljenika - Branitelja.

BUDUĆNOST: Mujkić, Đezić, Kovačević, Džinić, Čamrković, Ikanović, Aljukić, Trumić, Delić, Jaranović i Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar