nedjelja, 19. travnja 2015.

Budućnost posrnula u Sanskom Mostu

U okviru 22. kola Prve lige FBiH, fudbaleri banovićke Budućnosti gostovali su u Sanskom Mostu kod davljenika - Podgrmeča. Sanjani su na kraju stigli do zlata vrijedne pobjede rezultatom 3-2, a do pobjede su stigli u 95. minuti pogotkom iz sumnjivog jedanaesterca. Dvostruki strijelac za Banovićane bio je Eldin Trumić.


Po izuzetno teškom terenu za igranje bolje su se snašli domaći igrači koji su uspjeli doći do važna tri boda. Obje ekipe bile su pod imperativom pobjede, budući da se Podgrmeč grčevito bori za opstanak, a Budućnost sa druge strane za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu. Velika volja i želja kod obje ekipe donijela je efikasnu utakmicu. Do vodstva domaćini stižu već u devetoj minuti susreta kada Bešlija sjajnim udarcem sa 25 metara matira golmana Budućnosti - Mujkića. Nakon vodstva Podgrmeča zeleno-crni su krenuli agresivnije i ofanzivnije u nastojanju da stignu do poravnanja. Ipak do odmora rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu vidjeli smo otvorenu igru s obje strane. U 54. minuti susreta domaći povećavaju vodstvo preko Burnića koji koristi grešku u odbrani Budućnosti i svojoj ekipi donosi veliku prednost. Ipak, ni drugi pogodak nije uspio osujetiti igru Budućnosti koja je sve više prijetila golu Podgrmeča. Do pogotka zeleno-crni stižu u 66. minuti kada se u gužvi ispred gola Podgrmeča najbolje snalazi Trumić i matira domaćeg golmana. Raspoloženi Trumić donio je izjednačenje u sudijskoj nadoknadi vremena, tačnije u 92. minuti. Brzonogi Delić probio je po lijevoj strani, te centrirao za Trumića koji se ponovo odlično snalazi pred golom domaće ekipe i Budućnosti donosi izjednačenje. I kada su svi mislili da će susret završiti remijem i podjelom bodova, uslijedio je hladan tuš za banovićku ekipu. Jedanaesterac kojeg je glavni sudija susreta svirao nakon isteka sudijske nadoknade, u 95. minuti. U najmanju ruku diskutabilna situacija u kojoj je minimalan kontakt između igrača okarakterisan za najstrožiju kaznu. Tako je na krajnje ružan način okončana serija neporaženosti Budućnosti, koja je do ovog kola iznosila 13 utakmica zaredom.

Naredno, 23. kolo Prve lige FBiH donosi nam duel kantonalni rivala - Budućnosti i Gradine, a nakon toga Budućnosti predstoji gostovanje u Rodoču kod Branitelja.

BUDUĆNOST: Mujkić, Kovačević, Đezić, Čamrković (Mahmutović), Džinić, Ikanović (Mustafić), Aljukić, Trumić, Jaranović (Redžić), Delić i Husić.

Nema komentara:

Objavi komentar