srijeda, 19. kolovoza 2015.

Sloboda bolja od Budućnosti u memorijalnoj utakmici "Edib Čergić-Čari"

Danas je na Gradskom stadionu u Banovićima odigrana XX po redu memorijalna utakmica "Edib Čergić-Čari" u znak sjećanja i poštovanja na legendu banovićkog fudbala i jednog od najboljih fudbalera Budućnosti, Ediba Čergića - Čarija. I ove godine gost na memorijalu bila je tuzlanska Sloboda, koja je na kraju slavila sasvim zasluženu pobjedu rezultatom 2-0.


Iako je ovo rezultatski bila beznačajna utakmica, svakako da je bila sasvim dobra provjera za obje ekipe uoči nastavka prvenstva. Po teškom vremenu za igranje, Sloboda je imala terensku incijativu koju su Tuzlaci krunisali sa dva pogotka. Prvo poluvrijeme nije donijelo mnogo uzbuđenja, ali je Krpić u 45. minuti pogodio glavom i donio vodstvo Slobodi. Sve dileme oko pobjednika riješene su sredinom drugog poluvremena kada Sloboda iz slobodnog udarca dolazi i do drugog pogotka.

Na kraju susreta proglašen je igrač koji stilom igre podsjeća na rahmetli Čarija, a to je ove godine bio mladi napadač banovićke Budućnosti Adnan Zulić. Također je uručena zahvalnica FK Sloboda Tuzla zbog toga što su se još jednom odazvali pozivu i pokazali da su pravi sportski prijatelj Budućnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar