ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Sloboda gost na memorijalnoj utakmici "Edib Čergić-Čari"

Memorijalna utakmica (turnir), koju FK Budućnost Banovići svake godine organizuje u čast preminulog nogometaša Budućnosti i člana ARBiH, Ediba Čergića-Čarija, biće odigrana 18.08.2015.. sa početkom u 17 sati na "Gradskom" stadionu u Banovićima. Gost Budućnosti je ove sezone premijerligaš sa Tušnja, tuzlanska Sloboda. Sportski prijatelji iz Tuzle su se kao i uvijek odazvali pozivu Budućnosti i zajedno sa banovićkim fudbalerima će uveličati ovu memorijalnu utakmicu.



Edib Čergić-Čari bio je uspješan član Budućnosti dugi niz godina, od omladinskih selekcija do prve ekipe banovićkog kluba. Bio je jedan od velikih talenata koje je iznjedrila nadaleko poznata škola fudbala Budućnosti i također član jedne od najuspješnijih omladinskih selekcija u historiji kluba. Vještina, talenat i ljubav prema fudbalu svrstavali su ga u red najvećih talenata koji su ikada zaigrali u zeleno-crnom dresu. Ovaj simpatični mladić, te mag na fudbalskom terenu bio je uvijek omiljen u klubu, gdje je uvijek imao status legende. No, u njegovim najboljim godinama BiH je zahvatila agresija, te je i Edib kao i mnoštvo drugih mladića i fudbalera odlučio da brani svoju domovinu i postaje član Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Pošao je stopama kojima su tada pošli mnogobrojni fudbaleri Budućnosti, iako svjestan rizika i svih strahota koje rat nosi, ljubav prema domovini je na kraju presudila. Ta ljubav koštala ga je mnogo i Edib je kao najbolji bosanski sin dao svoj život za domovinu i slobodu koju su nam donijeli naši šehidi. Iz zahvalnosti, poštovanja i zbog sjećanja na rahmetli Čarija, Budućnost održava ovu utakmicu kako se sjećanje na legendu banovićke Budućnosti nikada ne bi izbrisalo. Ovo nije samo utakmica u čast Ediba, ovo  je utakmica u čast svih onih koji su položili svoje životu za odbranu našeg grada i naše države, stoga u srijedu dođimo u što većem broju kako bi pokazali da smo i dalje zahvalni, te da i dalje održavamo sjećanje i poštovanje prema najhrabrijim i najboljim sinovima bosanskim. Neka im je vječni rahmet i slava!

Nema komentara:

Objavi komentar